Sestavine:
Sestavine za testo:
350 gramov moke
2 rumenjaka
2 žlici limoninega soka
1 žlica vanilijeve arome
270 gramov hladnega masla
1/5 čajne žličke soli
1 čajna žlička pecilnega praška
4 žlice sladkorja v prahu
limonina lupinica ene bio limone
+
150 gramov mandljev (narezanih, v lističih, blanširanih ali neolupljenih)
2 žlici kristalnega sladkorja
Sestavine za nadev:
370 gramov Bonne Maman breskovega džema
2 sveži ali konzervirani breskvi
Sestavine za glazuro:
200 gramov sladkorja v prahu
približno 4 žlice limoninega soka
Postopek:
NatisniV multipraktik dodamo moko, sladkor v prahu, pecilni prašek, sol in narezano hladno maslo. Miksamo da postane maslo v velikosti graha. Takrat dodamo rumenjaka, limonin sok, lupinico in vanilijevo aromo. Zmiksamo da se oblikuje testo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in ga dobro namastimo. Dve tretjine testa dodamo v pekač (preostalo tretjino pustimo v multipraktiku) in ga po njem čimbolj enakomerno razporedimo. Pekač položimo v hladilnik.
V multipraktik k preostalemu testu dodamo mandlje in kristalni sladkor. Zmiksamo da dobimo grobo zmes kot jo vidite na sliki. Takšno pokrijemo in položimo v hladilnik za eno uro.
Breskvi narežemo na manjše koščke. Na ohlajeno testo namažemo džem in po njem potresemo narezane breskve. Po vrhu nadrobimo ohlajeno mandljevo testo.
Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Če se po nekih 35 minutah vrh že lepo rjavkasto obarva, sladico pokrijemo z aluminijasto folijo za preostanek peke.
Pito ohladimo, nato pa prestavimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur – najbolje čez noč.
V posodici z metlico zmešamo sestavini za glazuro. Dobro ohlajeno pito okrasimo z glazuro in jo zrežemo. Počakamo da se glazura strdi, nato pa postrežemo.