Sestavine:
Sestavine:
5 jajc
200 gramov masla sobne temperature
200 gramov sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
200 gramov moke
ščepec soli
1/2 vrečke Dr.Oetker pecilnega praška
limonina lupinica ene bio limone
2 žlici limoninega soka
250-300 gramov odcejenih vloženih višenj
2-3 žlice Dr.oetker mandljevih lističev
Dr.Oetker sladkor v prahu za končni posip
Postopek:
NatisniRumenjake in beljake ločimo. Beljake skupaj s ščepcem soli stepemo v sneg.
Maslo in sladkorja penasto umešamo. Dodamo rumenjake, limonin sok in limonino lupinico, ter na hitro zmešamo. Dodamo moko in pecilni prašek. Na hitro premešamo – ravno toliko da se sestavine povežejo.
Z lopatko ročno po delih vmešamo sneg.
Zmes prelijemo v dobro namaščen pekač. Po vrhu dodamo odcejene višnje in jih malo pritisnemo v testo.
Dodamo mandljeve lističe in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30-35 minut, da se vrh zlato rjavo zapeče in zobotrebec iz kolača pride ven čist.
Ohladimo, zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.