Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Stepeni rumenjaki z sladkorjem. Presejanje moke s pecilnim praškom v posodo. Zmes za biskvit brez snega. Končana zmes za biskvit v pekaču. Rezanje in dodajanje lešnikove čokolade. Nepečen lešnikov biskvit s čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 50…
Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado
Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov. Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg. Nepečen biskvit v pekaču. Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov….
Mančmelov – Munchmellow
Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Spečen biskvit. Stopljena čokolada. Prekrivanje biskvita z sladkanim snegom. Zabadanje zobotrebca v pečen sneg, ki se je napihnil. Prekrivanje snega in peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 18 manjših kosov. Za pekač velikosti…
Klasičen tiramisu
Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…
Čokoladni tiramisu
Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…
Orehova potica
Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝ Janez…
Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado
Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado, je zelo enostaven in preprosto slasten! Veliko sreče pri peki. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Presejanje moke in pecilnega praška v ostale sestavine. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit v pekaču. Namazan spodnji del razpolovljenega biskvita. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc–…
Biskvit s čokolado
Biskvit s čokolado je enostavna pa vendar zelo okusna sladica. Priporočam jo če nimate veliko časa pa bi vseeno radi nekaj domačega postregli. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Sneg iz beljakov obrnjen na glavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc– 11 zravnanih žlic sladkorja– 12 polnih žlic moke– 10 žlic…