Anina kuhinja

Lešnikov biskvit z nougat / lešnikovo čokolado

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Stepeni rumenjaki z sladkorjem.   Presejanje moke s pecilnim praškom v posodo.   Zmes za biskvit brez snega.   Končana zmes za biskvit v pekaču. Rezanje in dodajanje lešnikove čokolade.   Nepečen lešnikov biskvit s čokolado.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 50…

Preberi več

Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov.   Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg.   Nepečen biskvit v pekaču.   Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov….

Preberi več

Mančmelov – Munchmellow

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Spečen biskvit.   Stopljena čokolada.   Prekrivanje biskvita z sladkanim snegom.   Zabadanje zobotrebca v pečen sneg, ki se je napihnil.   Prekrivanje snega in peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 18 manjših kosov. Za pekač velikosti…

Preberi več

Klasičen tiramisu

Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…

Preberi več

Čokoladni tiramisu

Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu  ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…

Preberi več

Orehova potica

Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝    Janez…

Preberi več

Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado

Biskvit s kislo smetano in  marelično marmelado, je zelo enostaven in preprosto slasten! Veliko sreče pri peki. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Presejanje moke in pecilnega praška v ostale sestavine. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit v pekaču. Namazan spodnji del razpolovljenega biskvita. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc–…

Preberi več

Biskvit s čokolado

Biskvit s čokolado je enostavna pa vendar zelo okusna sladica. Priporočam jo če nimate veliko časa pa bi vseeno radi nekaj domačega postregli. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Sneg iz beljakov obrnjen na glavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc– 11 zravnanih žlic sladkorja– 12 polnih žlic moke– 10 žlic…

Preberi več

[elfsight_instagram_feed id="1"]