Anina kuhinja

Brezlaktozni obrnjen jabolčni kolač s kokosovim sladkorjem

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: pekač premera 26cm

Sestavine:

  • Sestavine za jabolčni nadev:
  • 4 večja jabolka
  • 5 žlic sladkorja
  • 1/3 čajne žličke Kotanyi cimeta
  • 1 žlica medu ali javorjevega sirupa
  • Sestavine za kolač:
  • 70 ml riževega mleka
  • 70 ml sončničnega olja
  • 200 gramov črne moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 70 gramov navadnega sladkorja
  • 3 žlice cvetličnega medu ali agavinega sirupa
  • ščepec Kotanyi cimeta, muškatnega oreščka in mletega ingverja
  • ščepec soli
  • 50 gramov cimetovega kokososvega sladkorja (nadomestilo navadni ali rjavi sladkor)

Postopek:

Natisni
  1. Sladkor in vodo skarameliziramo. Dodamo med, cimet in dobro premešamo, nato pa v posodo stresemo narezana jabolka. Vse skupaj pražimo eno minuto, nato pa odstavimo.
  2. Pekač premažemo s sončničnim oljem ali kokosovim oljem in oblečemo v peki papir. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkorja in med ter jih penasto umešamo. V rumenjake nato dodamo olje, mleko in presejano moko s pecilnim praškom, cimet, ingver in muškatni orešček. Vse skupaj zmešamo in na koncu nežno vmešamo še sneg.
  3. V pekač najprej naložimo popečena jabolka, čeznje pa zlijemo zmes za kolač.
  4. Vse skupaj za 35-45 minut položimo v segreto pečico na 180 stopinj.
  5. Pečeni kolač prevrnemo na željeno podlago.

oglasek (1)

Komentarji

  1. mmmm tale kolač je ravno šel v pečico 🙂 🙂 komaj čakam da ga čez pol urice vzamem ven 🙂 mislim, da bo šel še predno pridejo gostje 😉 bomo pa še enega naredili 😀 kar sem spremenila je, da sem karmelizirala vložene hruške, ker so bila jabolka uporabljena pri prejšnji sladici 🙂 improvizirala pa sem tudi pri jajcih (uporabila sem 4), saj v receptu piše le da se loči beljake in rumenjake, ne pa tudi količine 🙂
    Sladek pozdravček, Tanja 🙂

    1. Tanja, sama ga prav tako večkrat peče shruškami, pa poleti z marelicami, breskvami… Hvala za opozorilo. Sem pozabila spisati količino jajc. Sem že popravila in dodala. Hvala 🙂

      Topel pozdrav;
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.