Anina kuhinja

Brezglutenska pohorska omleta s skutnim nadevom in jagodičevjem

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 12 minut

Količina: 1 večja omleta

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 3 žlice svetlega trsnega sladkorja
  • 3 žlice Schaer moke Mix it
  • 200 gramov skute
  • 100 ml sladke smetane
  • 3-5 žlic limoninega soka
  • limonina lupinica ene limone
  • 2-4 žlice sladkorja v prahu
  • 3-5 žlic jagodne marmelade
  • 1-2 pesti mešanega jagodičevja

Postopek:

Natisni
  1. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto stepemo s trsnim sladkorjem.
  2. K rumenjakom z metlico počasi vmešamo presejano moko. Nato pa nežno vmešamo še sneg.
    Zmes prelijemo v tortni pekač obložen s papirjem za peko in omleto pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, tam nekje 12 minut. Ko iz nje pride čist zobotrebec je pečena. Omleto ohladimo do toplega.
  3. Med peko pripravimo nadev. Skuto, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico fino zmiksamo. Smetano čvrsto stepemo in jo počasi z lopatko vmešamo k skuti. Po želji dosladkamo.
  4. Polovico omlete premažemo s skutnim nadevom in ga potresemo z jagodičevjem. Drugo polovico premažemo z marmelado in jo zapognemo.
  5. Omleto potresemo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.

Namesto brezglutenske moke, lahko uporabite navadno pšenično ali pirino moko.

 

Schaer