Sestavine:
- 3 jajca
- 3 žlice svetlega trsnega sladkorja
- 3 žlice Schaer moke Mix it
- 200 gramov skute
- 100 ml sladke smetane
- 3-5 žlic limoninega soka
- limonina lupinica ene limone
- 2-4 žlice sladkorja v prahu
- 3-5 žlic jagodne marmelade
- 1-2 pesti mešanega jagodičevja
Postopek:
Natisni- Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto stepemo s trsnim sladkorjem.
- K rumenjakom z metlico počasi vmešamo presejano moko. Nato pa nežno vmešamo še sneg.
Zmes prelijemo v tortni pekač obložen s papirjem za peko in omleto pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, tam nekje 12 minut. Ko iz nje pride čist zobotrebec je pečena. Omleto ohladimo do toplega. - Med peko pripravimo nadev. Skuto, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico fino zmiksamo. Smetano čvrsto stepemo in jo počasi z lopatko vmešamo k skuti. Po želji dosladkamo.
- Polovico omlete premažemo s skutnim nadevom in ga potresemo z jagodičevjem. Drugo polovico premažemo z marmelado in jo zapognemo.
- Omleto potresemo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.