Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…
Orehova potica
Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝ Janez…
Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado
Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado, je zelo enostaven in preprosto slasten! Veliko sreče pri peki. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Presejanje moke in pecilnega praška v ostale sestavine. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit v pekaču. Namazan spodnji del razpolovljenega biskvita. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc–…
Biskvit s čokolado
Biskvit s čokolado je enostavna pa vendar zelo okusna sladica. Priporočam jo če nimate veliko časa pa bi vseeno radi nekaj domačega postregli. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Sneg iz beljakov obrnjen na glavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc– 11 zravnanih žlic sladkorja– 12 polnih žlic moke– 10 žlic…