Sestavine:
- 240 gramov pirine moke
- 6 Natur aktiv jajc
- 170 gramov Natur aktiv masla sobne temperature
- 250 gramov Natur aktiv rjavega sladkorja
- lupinica Natur aktiv bio pomaranče
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2-5 žlic ruma
- 3 žlice Natur aktiv navadnega jogurta
- 50 gramov orehov
- 50 gramov nesoljenih pistacij
- 50 gramov Natur aktiv brusnic
- 50 gramov suhih sliv
- sladkor v prahu za posip
Postopek:
Natisni- Jajca ločimo. K rumenjakom dodamo sladkor in maslo. Vse skupaj penasto umešamo.
- Nato v zmes presejemo moko s pecilnim praškom. Dodamo še rum, jogurt in lupinico. Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom na najmanjši hitrosti.
- Iz beljakov stepemo sneg. Oreščke in suho sadje grobo narežemo in jih vmešamo v zmes. Čisto na koncu z lopatko vmešamo še sneg.
- Pekač namastimo in ga napolnimo s pripravljeno zmesjo.
- Šarkelj pečemo 40-50 minut v segreti pečici na 180 stopinj.
Pečeno malce ohladimo in nato potresemo s sladkorjem v prahu.