Sestavine:
200 gramov Schaer Mix it moke
180 gramov kokosovega sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja
70 gramov grenkega kakava v prahu
1/3 čajne žličke cimeta
vrečka pecilnega praška
450 ml sojinega/kravjega ali riževega mleka
5 žlic repičnega ali sončničnega olja
5-6 žlic jagodnega džema
3-4 žlice kisle smetane
Postopek:
Natisni- V eni posodi zmešamo moko, kakav, sladkor, vanilijev sladkor, cimet in pecilni prašek.
- V drugi posodi zmešamo olje in mleko.
- Mokre sestavine počasi vmešamo k suhimi. Pazimo da mešamo le dokler so sestavine povezane.
- Zmes zlijemo v namaščen pekač in pečemo v segreti pečici na 160 stopinj, 40 minut oziroma dokler iz torte ne pride čist zobotrebec.
- Čokoladno torto ohladimo, prerežemo na pol, namažemo s kislo smetano in džemom, ter pokrijemo nazaj. Po okusu lahko vrh torte potresemo s sladkorjem v prahu.
Zdravo
Kje lahko najdem to vrsto moke?
Hvala
Sabina v vseh večjih supermarketih ali v DM-ih 😉