Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 28.10.2024, v dostavo predana 8.11.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Brezjajčna, brezglutenska čokoladna torta z jagodnim džemom in kislo smetano

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: pekač 24cm premera

Sestavine:

200 gramov Schaer Mix it moke
180 gramov kokosovega sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja
70 gramov grenkega kakava v prahu
1/3 čajne žličke cimeta
vrečka pecilnega praška
450 ml sojinega/kravjega ali riževega mleka
5 žlic repičnega ali sončničnega olja
5-6 žlic jagodnega džema
3-4 žlice kisle smetane

Postopek:

Natisni
  1. V eni posodi zmešamo moko, kakav, sladkor, vanilijev sladkor, cimet in pecilni prašek.
  2. V drugi posodi zmešamo olje in mleko.
  3. Mokre sestavine počasi vmešamo k suhimi. Pazimo da mešamo le dokler so sestavine povezane.
  4. Zmes zlijemo v namaščen pekač in pečemo v segreti pečici na 160 stopinj, 40 minut oziroma dokler iz torte ne pride čist zobotrebec.
  5. Čokoladno torto ohladimo, prerežemo na pol, namažemo s kislo smetano in džemom, ter pokrijemo nazaj. Po okusu lahko vrh torte potresemo s sladkorjem v prahu.

Schaer
Popolnoma preprosta torta, ki je za povrhu vsega še brez jajc. Jagodni džem, seveda lahko nadomestite tudi s kakšnim drugim.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.