Anina kuhinja

Kocke iz bučnih semen s kislo smetano in čokoladnim oblivom – brez glutena, primerno za diabetike

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: pekač velikosti približno 25x35 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
12 jajc
200 gramov bučnih semen
limonina lupinica cele bio limone
10 žlic sladkorja Sugar sweet (primeren za diabetike in brez kalorij – več info tukaj)
vanilijev strok

Ostale sestavine:
300- 350 gramov kisle smetane
200 gramov temne Cavalier čokolade (z več vlakninami – primerna za diabetike – več info tukaj)
1 žlica olja (sončničnega, oljčnega, kokosovega)

Postopek:

Natisni

Bučna semena in sladkor miksamo da se semena čimbolj drobno sesekljajo. Dodamo semena vanilijevega stroka in limonino lupinico.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg. V sneg počasi vmešamo rumenjake in zgoraj pripravljeno suho zmes.

 

Zlijemo v dobro namaščen pekač in položimo v pečico za nekih 20-25 minut, da zobotrebec iz biskvita pride ven čist.

Biskvit ohladimo in ga nato razpolovimo. Po sredini ga premažemo s kislo smetano in oblijemo s stopljeno čokolado, ki smo ji vmešali olje, da se bo lažje rezala.

Kocke hranimo na hladnem.

 

Kocke iz bučnih semen s kislo smetano in čokoladnim oblivom, so sladica brez glutena in primerna za diabetike. Namesto moke se uporabljajo mleta bučna semena in namesto sladkorja se uporablja prav poseben sladkor Sugar Sweet, ki je neproblematičen za dvig sladkorja v krvi. Sladica je oblita s posebno zdravo Cavalier čokolade, ki je bogata z vlakninami.

Namesto bučnih semen lahko uporabite katerekoli mlete oreščke (orehe, lešnike, mandlje, pistacije…).

Če niste diabetik, lahko uporabite tudi klasičen ali rjav sladkor.