Anina kuhinja

Zloženka iz kvašenega testa s suho salamo in sirom

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za eno skodelico – 1 osebo.

SESTAVINE:

  • ščepec origana
  • 8 žlic mleka
  • 100 g moke
  • 1/4 kocke kvasa
  • 3 rezine sira
  • 2 žlici olja
  • 10-15 rezin suhe salame
  • ščepec sladkorja in soli
  • 3 žličke kečapa

OPIS PRIPRAVE:

Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.

V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.

Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.

Testo pustimo počivati kakšne pol ure, nato pa ga razdelimo na tri dele.
Skodelico namastimo in nadevamo s prvo plastjo testa, ki smo ga z rokami oblikovali v krogec. Na testo namažemo žličko kečapa, dodamo tretjino narezane salame in tretjino sira, ter ščepec origana.

Postopek ponovimo dvakrat. Vrh pite zaključimo s salamo in sirom.

Vse skupaj položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut.

Dober tek!