ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
Za 1 manjšo roladico. Za 1 osebo.
SESTAVINE:
- 5-6 žlic mleka
- 80 g moke
- 1/4 kocke kvasa
- 1-2 rezini sira
- 2 žlici olja
- 5-7 rezin suhe salame
- ščepec soli in sladkorja
OPIS PRIPRAVE:
Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.
V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.
Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.
Testo pustimo počivati kakšne pol ure. Po tem času ga ponovno zgnetemo in razvaljamo na debelino 2 mm.
Spodnji del nadevamo s salamo in sirom, ter rolado zvijemo.
Po vrhu jo premažemo z jajcem in položimo v krušno peč za slabih 10 minut ali v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut.
Po tem času jo vzamete ven, malce ohladite in razrežete.
Dober tek!