Kdo pravi da kislo zelje ne more biti zabavno? Ti sendviči bi zagotovo prepričali tudi sovražnike kislega zelja, prisežem. 😉
Čas priprave: 30 minut
Za dva sendviča. Potem pa odvisno koliko ste lačni. 😉
Sestavine:
– 2 štručki
– 2 manjši pesti kislega zelja
– 1/2 manjše čebulice
– 8-10 rezin suhe salame
– 2 žlički gorčice
– 4 žlice naribanega sira
– 4 krompirčki
– ščepec soli, popra in muškatnega oreščka
Opis priprave:
Krompir narežemo na tenke rezine
in položimo v segreto olje v ponev. Olje mora prekrivati dno.
Krompir pečemo na višji temperaturi (7/9). Posodo pokrijemo in vsakih nekaj minut dobro premešamo. Pečemo ga 20 minut.
Med tem v manjši posodici popečemo na drobno narezano čebulico.
Ko zarumeni dodamo oprano in ožeto zelje. ( če imate radi bolj kislo zelje, ga ne rabite spirati in ožemati)
Zelje posolimo in popopramo.
Zelje pražimo kakšnih pet minut.
Med tem prepolovimo štručki in ju naložimo na peki papir. Vsako polovičko malo potresemo s sirom in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za kakšnih 5 minut, da se sir lepo stopi.
Ko je krompir pečen, ga preložimo na krožnik, posolimo, popopramo in potresemo z muškatnim oreščkom.
Spodnji del pečene štručke premažemo z gorčico, obložimo s salamo
in čez vse skupaj na debelo naložimo zelje.
Štručko pokrijemo z zgornjo polovičko.
Zraven na krožniku postrežemo pečen krompirček.
Dober tek 😉
Tole je bilo pa res odlično. 🙂 Upam, da jih bova kmalu spet delala in se basala. 🙂
Hvala! Tudi jaz ;))
Dobri sendviči.Sama dam kar surovo zelje ali repo (kislo) je prima.
lp
Jelka
Hvala 😉 Super ideja, obožujem kislo repo. 🙂
Lep pozdravček,
Ana