Sestavine:
- 250 gramov brezglutenskih Schaer penne testenin
- 60 gramov masla
- 200 ml sladke smetane
- 50 ml mleka
- 2-3 pesti parmezana
- bel poper in sol po okusu
- 2 stroka česna
- majhen ščepec sladkorja
- 250 gramov piščančjega fileja
Postopek:
Natisni- Zavremo večjo količino vode in jo dobro solimo. Vanjo stresemo testenine in jih skuhamo al-dente.
- Med kuhanjem testenin, maslo stopimo v kozici in na njem popražimo dorbo narezani česen. Ko zadiši prilijemo smetano in mleko. Omako solimo, popramo in ji dodamo ščepec sladkorja.
- Ko omaka zavre ji vmešamo nariban parmezan in jo z njim zgostimo.
- Piščančje fileje zrežemo po dolžini na polovico, jih posolimo in popopramo, ter položimo na segreto olje na ponvi. Ponev pokrijemo s pokrovom in file pečemo do zlate barve.
- Pečen file odstranimo in pokrijemo s folijo za 5 minut. Nato ga narežemo na trakove.
- Omako prelijemo čez kuhane testenine in sestavine premešamo. Na vrhu testenin serviramo meso.