Anina kuhinja

Brezglutenske testenine z omako Alfredo in piščancem

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: 10

Količina: 2

Sestavine:

  • 250 gramov brezglutenskih Schaer penne testenin
  • 60 gramov masla
  • 200 ml sladke smetane
  • 50 ml mleka
  • 2-3 pesti parmezana
  • bel poper in sol po okusu
  • 2 stroka česna
  • majhen ščepec sladkorja
  • 250 gramov piščančjega fileja

Postopek:

Natisni
  1. Zavremo večjo količino vode in jo dobro solimo. Vanjo stresemo testenine in jih skuhamo al-dente.
  2. Med kuhanjem testenin, maslo stopimo v kozici in na njem popražimo dorbo narezani česen. Ko zadiši prilijemo smetano in mleko. Omako solimo, popramo in ji dodamo ščepec sladkorja.
  3. Ko omaka zavre ji vmešamo nariban parmezan in jo z njim zgostimo.
  4. Piščančje fileje zrežemo po dolžini na polovico, jih posolimo in popopramo, ter položimo na segreto olje na ponvi. Ponev pokrijemo s pokrovom in file pečemo do zlate barve.
  5. Pečen file odstranimo in pokrijemo s folijo za 5 minut. Nato ga narežemo na trakove.
  6. Omako prelijemo čez kuhane testenine in sestavine premešamo. Na vrhu testenin serviramo meso.

 

Schaer