Prekajen svinjski vrat zalijemo s hladno vodo in ga kuhamo 1-2 uri. Kuhanega ohladimo in narežemo na drobne kocke.
Kruh prav tako narežemo na drobne kocke. Jajca z vilico fino stepemo in jim vmešamo kislo smetano, drobno narezan peteršilj, sol, poper in drobno narezan česen.
Narezan kruh in meso premešamo in vse skupaj zalijemo z jajčno mešanico, ter ponovno temeljito premešamo. Po potrebi, da dobimo dovolj mokro zmes, dodamo še eno jajce in žlico/dve kisle smetane.
Zmes pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati vsaj uro, najbolje pa kar čez noč.
Počivano zmes razdelimo na dva dela in vsak del naložimo v folijo za peko. V foliji oblikujemo svaljek in folijo prešpikamo.
Prati pečemo 30-40 minut oziroma do zlato rjave zapečene barve, v segreti pečici na 180 stopinj.
Pečeno prato ohladimo.
Hren fino naribamo in zmešamo s čvrsto stepeno smetano in kislo smetano. Po okusu namaz solimo in mu dodamo limonin sok.