Sestavine:
- 8 Schaer podolgovatih štručk
- 2 kranjski klobasi
- 3 žlice polnozrnate gorčice
- 2 žlici navadne gorčice
- 2-3 zreli paradižniki
- 2-3 pesti mešane zelene solate
Postopek:
Natisni- Štručke razpolovimo. Kranjske klobase skuhamo. Kuhamo jih 10 minut v vreli vodi. Takšne razpolovimo po dolžini in obe polovici še enkrat razpolovimo, da dobimo 4 manjše kose dolžine dobrih 5 cm.
- Kose kranjske klobase skupaj z narezanim paradižnikom na nekaj žlicah olja hrustljavo zapečemo.
Gorčici zmešamo skupaj in z njima premažemo obe polovici prerezane štručke. Na spodnjo naložimo popečeno klobaso, ji dodamo solato in na vrh popečen paradižnik. Vse skupaj zapremo z zgornjim delom štručke in takoj postrežemo.