Sestavine:
- 350-400 gramov telečjega pleča
- 1 rdeča čebula
- 300 ml suhega belega vina
- 300 ml goveje jušne osnove (ali vode)
- dober ščep posušenega Kotanyi timijana
- sol in poper po okusu
- 1 žlica masla
- 3 žlice moke
- Telečje pleče vzamemo iz hladilnika in ga na sobni temperaturi pustimo -2 uri, da se malce segreje. Narežemo ga na 1-2 cm debele rezine in potopimo v mešanico 2 žlic moke s ščepcem soli in belega popra.


- Čebulo narežemo na drobno.
- V ponvi do zlato rjave barve na olju zapečemo meso, nato pa ga odstavimo. Na istem olju popražimo čebulo. Ko se spusti, dodamo nazaj meso.


- Prilijemo vino in nato še jušno osnovo. Vsebini dodamo sol, poper in timijan, ter jo pripeljemo do vretja. Tempraturo znižamo in vsebino počasi kuhamo nadaljnih slabi dve uri.

- Maslo stopimo in na njem popečemo moko. Ko se moka začne fino peniti, ji prilijemo polno zajemalko tekočine iz ponve. Vsebino zlijemo nazaj k mesu in sestavine zavremo.
- Zgoščeno omako z mesom postrežemo skupaj z njoki, testeninami, rižem ali krompirjem.


19,96€ Izvirna cena je bila: 19,96€.17,96€Trenutna cena je: 17,96€. z DDV
[elfsight_instagram_feed id="1"]