Sestavine:
2 piščančji bedri
1 bio limona
2 žlici medu
50 ml jušne osnove ali vode
1/4 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke mletega ingverja
Postopek:
NatisniLimono ožamemo in sok zmešamo z medom, mletim ingverjem in soljo.
Mesu zarežemo nekaj rezin in mu dobro vmasiramo pripravljeno marinado. Položimo ga v pekač in čezenj prelijemo vso marinado ki je ostala na dnu posode. Ožeta dela limone položimo zraven in pokrijemo s plastično folijo za 30 minut. (če se vam mudi ta del lahko izpustite)
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač položimo v pečico in bedrca pečemo 60 minut. Vsake 15 minut jih obrnemo in malce premažemo z omako na dnu. Zadnjih 15 minut naj bodo obrnjeni navzgor, da se lepo hrustljavo zapečejo.
Pečena bedrca pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati vsaj 10 minut, preden jih postrežemo.