Sestavine:
250-300 gramov Schaer brezglutenski špagetov (ali klasičnih)
200 gramov piščančjih prsi
1 rdeča čebula
1/3 čajne žličke trsnega sladkorja
3 stroki česna
1 žlica masla
1-2 žlici naribanega parmezana
sol in bel poper po okusu
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata ali 3-4 žlice paradižnikovih pelatov ali 1/2 manjšega svežega paradižnika
mali šopek svežega peteršilja
Postopek:
NatisniČebulo razpolovimo in narežemo na tanke polkolobarje. Česen narežemo na tanke kolobarje. Piščančje meso narežemo na manjše kocke.
Na nekaj žlicah olja popražimo narezano čebulo. Dodamo ji ščep soli in sladkor. Pražimo da se lepo spusti, nežno karamelizira, nato pa dodamo meso.
Ko maso zamatira, dodamo česen in pražimo še minuto, dve.
Vsebino zalijemo z slabim litrom vode. Dodamo vsaj 1/2 čajne žličke soli, poper, paradižnikov koncentrat in kuhamo 15 minut. Po okusu dosolimo.
Takrat dodamo testenine, premešamo in pokrijemo posodo. Kuhamo 6-7 minut, potestiramo če so že kuhane in po potrebi kuhamo še nekaj minut.
Kuhane testenine odstavimo, vmešamo maslo, parmezan in svež peteršilj.
Takoj postrežemo.
Obožujem testenine, ki potrebujejo samo nekaj sestavin. Sploh takšnih ki so vedno v shrambi. Te zgoraj so zares prave preproste, božanske testenine, katere bodo z užitko jedli vsi. 😉