Anina kuhinja

Popečene hrenovke s kruhom in gorčico

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: ščepec soli in popra 3 žlice olja 1 žlica gorčice 2 kosa kruha 1/2 čebule 2 hrenovki OPIS PRIPRAVE: Čebulo narežemo na drobne koščke in popečemo na olju. Ko lepo zlato zarumeni ji dodamo narezani hrenovki. Tudi te dve mali popečemo, nato pa dodamo narezan…

Preberi več

Zelena solata s piščancem in pinjolami

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 3-4 osebe. SESTAVINE: ščepec soli in popra 2 piščančja zrezka 70 g pinjol 5-8 žlic kisa 1 mala endivja solata 2 žlici lahke majoneze OPIS PRIPRAVE: Solato operemo in natrebimo. Meso začinimo s soljo in poprom, narežemo na koščke in popečemo na olju. Popečenemo meso odstranimo in ohladimo….

Preberi več

Pečena telečja pečenka s čebulo

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3ure Za 8 oseb. SESTAVINE: – 2,5 kg telečjega mesa – 1 čebula – 8-9 žlic olja – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Meso začinimo z naštetimi sestavinami, ki jih probamo čimbolje vtreti v meso. Čebulo narežemo na kolobarje debeline polovice centimetra in jo prav tako dodamo k mesu. Meso…

Preberi več