Anina kuhinja

Quesadille / tortilje z govedino, hrenovo omako in špinačo

Odkar sem na svojem, so nedeljska kosila z mojo celotno družino postala že skoraj običaj. In če domov ne odnesem mesa iz juhe, pa gotovo nesem domov meso od pečenke. Tako sem postala pravi ekspert v iznajdljivosti s takim mesom. Sama ne maram jesti vedno znova iste jedi, sploh pa ker moja domišlija v zvezi…

Preberi več

Kitajski jajčni rezanci s svinjsko ribico, tofujem in ingverjem

Obljuba dela dolg. 😉 Lep nedeljski dan vam želim! Za 2 osebi. Čas priprave: 25 minut Sestavine: – 200 g jajčnih rezancev – 200 g svinjske ribice – 1 manjši korenček – mlada čebulica – 1 slaba čajna žlička ingverja – 2 stroka česna – 1 jajce – 1 mali pekoči čili – 1 pest…

Preberi več

Sendviči s kislim zeljem, gorčico, suho salamo in krompirčkom

Kdo pravi da kislo zelje ne more biti zabavno? Ti sendviči bi zagotovo prepričali tudi sovražnike kislega zelja, prisežem. 😉 Čas priprave: 30 minut Za dva sendviča. Potem pa odvisno koliko ste lačni. 😉 Sestavine: – 2 štručki – 2 manjši pesti kislega zelja – 1/2 manjše čebulice – 8-10 rezin suhe salame – 2…

Preberi več

Kavbojska obara / ajmoht z govedino in pivom

Si predstavljate dvajsetletnico, ki cel teden razmišlja, da bi naredila govejo obaro. Ja prav res, nekaj je močno narobe z mano. Namesto da bi razmišljala o zrezkih in krompirčku razmišljam o obarah. Zanimivo je sploh dejstvo, da sem bila vsakič sproti doma vsa nesrečna, ko je naš ati pripravljal obare ali po njegovo ajmohte. Zdaj…

Preberi več