Za 4 polpete. Čas priprave: 20 minut Sestavine: – 200 g mletega mesa – 1 jajce – 4 žlice drobtin – 1/2 male čebule – 1 pest narezanega pora – ščepec drobnjaka, peteršilja, soli in popra Opis priprave: Narezano čebulo na zelo drobne koščke, popečemo dokler lepo ne zarumeni. Takrat ji dodamo por in začimbe….
Slastna bedrca z balzamičnim kisom, sojino omako, sezamom in medom
Seveda pa ne bom pozabila na vas. Kar nekaj oddaj je že posnetih pa sem se kljub temu trudila, da nekaj novega objavim vsaj 3-4x na teden. Ta mesec, ko pa spet snemamo, pa imam za vas že pripravljenih 40 receptov, tako da vse ki vas je skrbelo, da bo ta blog zaradi oddaje zamrl,…
Čufte v paradižnikovi omaki
Za 2 zeloooo lačni osebi. 😉 Čas priprave: 45-55 minut Sestavine: – 80 g mletega mesa – 2 mala jajca – 1/2 manjše čebulice – lep ščep peteršilja – 6-8 žlic drobtin – 40 g riža – 250 ml mletih pelatov – 2 žlici paradižnikove mezge – 3-4 dcl jušne osnove (priporočam govejo) – 1/2…
Quesadille / tortilje z govedino, hrenovo omako in špinačo
Odkar sem na svojem, so nedeljska kosila z mojo celotno družino postala že skoraj običaj. In če domov ne odnesem mesa iz juhe, pa gotovo nesem domov meso od pečenke. Tako sem postala pravi ekspert v iznajdljivosti s takim mesom. Sama ne maram jesti vedno znova iste jedi, sploh pa ker moja domišlija v zvezi…
Kaneloni iz pečice z zeljem, mocarelo in panceto
Sama sem vedno cvrla kanelone, vendar sem imela kakšne pol leta nazaj ambicijo, da poskusim večino ocvrtih jedi pripraviti v pečici. In čisto iskreno okus je večinoma zelooo podoben, in kalorij je mnogo manj. Poleg tega si prihranite kar nekaj minut pri pomivanju, saj po peki samo zvijete peki papir in ga vržete v koš….
Kitajski jajčni rezanci s svinjsko ribico, tofujem in ingverjem
Obljuba dela dolg. 😉 Lep nedeljski dan vam želim! Za 2 osebi. Čas priprave: 25 minut Sestavine: – 200 g jajčnih rezancev – 200 g svinjske ribice – 1 manjši korenček – mlada čebulica – 1 slaba čajna žlička ingverja – 2 stroka česna – 1 jajce – 1 mali pekoči čili – 1 pest…
Sendviči s kislim zeljem, gorčico, suho salamo in krompirčkom
Kdo pravi da kislo zelje ne more biti zabavno? Ti sendviči bi zagotovo prepričali tudi sovražnike kislega zelja, prisežem. 😉 Čas priprave: 30 minut Za dva sendviča. Potem pa odvisno koliko ste lačni. 😉 Sestavine: – 2 štručki – 2 manjši pesti kislega zelja – 1/2 manjše čebulice – 8-10 rezin suhe salame – 2…
Zeljnata kremna omaka s piščancem in pire krompirjem
Kdo pravi, da je zelje le za solate in juhe. 😉 Ta omaka je simpl k pasulj in za povrh vsega za prste polizat. Za 2 osebi. Čas priprave: 20-30 minut Sestavine: – 1/4 zelnjate glave – 1 mala čebula – majhen košček piščančjega mesa – 1 dcl jušne osnove – ščepec paprike v prahu…
Pečeni polnjeni melancanini zvitki v paradižnikovi omaki
Preprosto mnjami 😉 Za 3-4 osebe. Čas priprave: 1 ura Sestavine: – 1 večji melancan – 1 mala zelena paprika – 1/2 manjše čebulice – 1 piščančji zrezek – 2-3 žlice kisle smetane – 3-4 žlice naribanega sira – 500 ml mletih pelatov – dober ščep soli in popra – 1 žlica paradižnikove mezge –…
Kavbojska obara / ajmoht z govedino in pivom
Si predstavljate dvajsetletnico, ki cel teden razmišlja, da bi naredila govejo obaro. Ja prav res, nekaj je močno narobe z mano. Namesto da bi razmišljala o zrezkih in krompirčku razmišljam o obarah. Zanimivo je sploh dejstvo, da sem bila vsakič sproti doma vsa nesrečna, ko je naš ati pripravljal obare ali po njegovo ajmohte. Zdaj…