Anina kuhinja

Jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30-40 minut

Količina: 6 oseb

Sestavine:

700-800 gramov kislega zelja iz Eurospina
2 lovorjeva lista
300 gramov krompirja
nekaj zrn črnega popra
1/2 čajne žličke soli
1/2 rumene čebule
2 stroka česna
1/4 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 čajna žlička svinjske masti iz Eurospina
1 polna žlica moke
2 kranjski klobasi iz Eurospina
170 gramov kuhanega rjavega fižola znamke Delizie dal Sole iz Eurospina

Postopek:

Natisni

Krompir olupimo, narežemo na manjše koščke in skuhamo v soljenem kropu do mehkega. Odcedimo.

Kranjsko klobaso kuhamo v vodi 10 minut. Vodo zavržemo.

V posodo dodamo kislo zelje, lovorjev list, sol in poprova zrna. Zalijemo z vodo da zelje pokrije za neka 2 cm in zavremo. Dodamo pripravljeno kranjsko klobaso in kuhamo na nizkem ognju nadaljnih 20 minut.

V ponev dodamo mast. Na njej do mehkega popražimo drobno narezano čebulo. Malce jo posolimo, da se med praženjem hitreje spusti. Ko je dobro popražena, dodamo česen in sladko papriko v prahu. Pražimo da česen zadiši. Nato temperaturo znižamo na najnižjo in dodamo moko. Neprestano mešamo nekih 20 sekund, da se moka malo popeče. Nato zalijemo z 1-2 dcl vode in mešamo, da se zabela zgosti.

Klobaso iz zelja vzamemo ven in narežemo. Nato ga dodamo nazaj. Dodamo še fižol, krompir in zabelo. Premešamo, zavremo in postrežemo zraven kruha.

 

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je do 5.2. v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.