Sestavine:
1 velika rumena čebula
1 kilogram kislega zelja
350 gramov govejega mesa (bočnik za bolj bogat segedin ali stegno za lažjo varianto)
2 lovorjeva lista
1 zvrhana čajna žlička sladke paprike v prahu
1/6 čajne žličke mlete kumine
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 žlica moke
Postopek:
NatisniSama sem recept ekspresno pripravila v ekonom loncu in skuhala segedin v 12 minutah. V kolikor ekonom lonca nimate morate kislo zelje kuhati vsaj 45-60 minut.
Čebulo narežemo na drobno in jo na žlici olja popražimo da se spusti. Med praženjem jo malo posolimo.
Kislo zelje speremo z vročo vodo, da dobimo željeno kislost zelja.
Čebuli dodamo na srednje velike koščke narezano govedino in jo skupaj s čebulo pražimo dokler ponekod malo ne porjavi. Takrat dodamo sladko papriko in kumino. Pražimo da se sestavine nežno primejo dna. Takrat zalijemo z 3 dcl vode in kuhamo 10 minut. Dodamo zelje, lovorjev list, sol in toliko vode da je zelje pokrito. Premešamo in pokrijemo s pokrovom ekonom lonca. Kuhamo 12-13 minut.
V kozarčku zmešamo 1 dcl vode in moko, ter zakuhamo v segedin. Počakamo da zavre in se zgosti, nato pa postrežemo.
Segedin golaž sem pripravljala v mojem novem ekonom loncu znamke Elo, ki je poskrbel da je bil kuhan v pičlih 12 minutah.
Recept vam podarja podjetje Fackelmann.