Anina kuhinja

Jajčne kačice v piščančji omaki

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za kače:
3 jajca
4 polne žlice kisle smetane
260 g moke + moka za oblikovanje
1/2 čž soli

Sestavine za omako:
300 g piščančjega mesa
2 cukini bučki
1 čebula
3 stroki česna
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
bel poper po okusu
1/2 čajne žličke sladkorja
1 čajna žlička Ponti omake Pesto rosso
1 čajna žlička paradižnikove mezge
1 dcl vode + 2 zvrhani čajni žlički moke
50 ml sladke smetane
2 žlici naribanega parmezana

Postopek:

Natisni

Jajca in sol stepemo. Vmešamo kislo smetano in moko, ter zelo pacavo testo pustimo stati za časa priprave omake.

Čebulo na drobno narežemo. Na žlici olja jo pražimo da se spusti. Takrat dodamo drobno narezan česen in na koščke narezano bučko. Ko česen zadiši in se bučka ponekod popeče, dodamo piščančje meso. Pokrijemo posodo in pražimo da meso zamatira.

Takrat dodamo pesto, mezgo, sladkor, sol in poper, ter malo popražimo. Zalijemo z vodo ali juho, da tekočina sestavine dobro pokriva. Posodo pokrijemo in kuhamo 15 minut.

Iz testa izrežemo majhne koščke zmesi, jih povaljamo po moki in oblikujemo v dolgo kačo. Delamo hitro, saj se testo rado prime na prste. Kače testa polagamo v soljen krop in kuhamo minuto/dve, nato pa s penovko odložimo v cedilo.

V manjši posodi zmešamo vodo, moko in smetano. Zlijemo v omako in kuhamo da se zgosti. Vmešamo parmezan in po okusu dosolimo.

Kačice postrežemo z omako.

Jajčne kačice v piščančji omaki so odlična ideja za kosilo. Poimenovana je igrivo, saj jo obožujejo tudi otroci in jim je sploh oblika malih kačic blizu. Seveda bi kačice lahko resno poimenovali dolgi jajčni vlivanci, ampak se mi zdi da jim beseda kačice prav fino pristoji. 😉

Več receptov najdete na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.