Anina kuhinja

Ječmenova rižota z mletim mesom, korenjem in grahom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 30-40 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

250-300 gramov Malinca ječmena/ješprena
200 gramov mlete govedine
2 korenja
1 čebula
2 stroka česna
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
1 majhna vejica zelene
2 pesti zamrznjenega graha
300 ml mletih paradžnikovih pelatov
6-7 češnjevih paradižnikov ali dva navadna sveža paradižnika
1 žlica Malinca javorjevega sirupa
1/2 čajne žličke soli oziroma po okusu
črni poper po okusu
ščepec suhega origana

Postopek:

Natisni

Čebulo, zeleno in česen narežemo na drobno. Korenje naribamo. V ponev dodamo žlico olja in na njej popražimo čebulo. Malo jo posolimo, da se hitreje spusti in jo pražimo nekaj minut. Nato dodamo korenje in zeleno. Pražimo nekaj minut, nato pa dodamo meso. Pražimo dokler se meso ponekod zlato rjavo ne zapeče.

Takrat vmešamo česen, mezgo in origano. Pražimo, da česen zadiši. Takrat dodamo češnjeve paradižnike in prilijemo pelate. Prilijemo javorjev sirup, dodamo sol in poper. Pokrijemo in kuhamo 30 minut.

Vmes v vrelem soljenem kropu skuhamo ječmen. Preden ga stresemo v vrelo vodo ga dobro speremo.

Omaki po 25 minutah dodamo grah in jo po okusu dosolimo.

Omako serviramo s kuhanim ječmenom.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.