Sestavine:
300-400 gramov govejega mesa iz juhe
1-1,3 litra goveje juhe
1/2 majhne rumene čebule
2 večja korenčka
4-5 krompirjev
100 gramov majhnih makarončkov
vejica svežega peteršilja
Postopek:
NatisniČebulo narežemo čimbolj na drobno in jo na žlici olja pražimo da se spusti. Dodamo ji ščep soli.
Korenje in krompir prav tako narežemo na manjše koščke.
Meso iz juhe narežemo na večje koščke. Čebuli dodamo krompir in korenje in pražimo, da se malo primeta na dno. Takrat dodamo meso, ki ga čimmanj mešamo, ker je že kuhan in ne želimo da bi se razpustil.
Zalijemo z juho. Če juha ni slana, dodamo sol. Na nizkem ognju kuhamo 20 minut. Takrat vmešamo makarončke in kuhamo še nadaljnih 5-6 minut, dokler niso kuhani.
Juho postrežemo s svežim peteršiljem.
Ekspresna goveja obara s krompirjem in makarončki je super ideja za kosilo ko namostane meso iz goveje juhe. Tako ga lahko uporabimo naprej.
Pri pripravi sem uporabljala prelepo Eterna črno posodo in čudovit emajliran krožnik z modro obrobo iz www.emo-shop.com