Anina kuhinja

Sendviči s kislim zeljem, gorčico, suho salamo in krompirčkom

Kdo pravi da kislo zelje ne more biti zabavno? Ti sendviči bi zagotovo prepričali tudi sovražnike kislega zelja, prisežem. 😉 Čas priprave: 30 minut Za dva sendviča. Potem pa odvisno koliko ste lačni. 😉 Sestavine: – 2 štručki – 2 manjši pesti kislega zelja – 1/2 manjše čebulice – 8-10 rezin suhe salame – 2…

Preberi več

Kavbojska obara / ajmoht z govedino in pivom

Si predstavljate dvajsetletnico, ki cel teden razmišlja, da bi naredila govejo obaro. Ja prav res, nekaj je močno narobe z mano. Namesto da bi razmišljala o zrezkih in krompirčku razmišljam o obarah. Zanimivo je sploh dejstvo, da sem bila vsakič sproti doma vsa nesrečna, ko je naš ati pripravljal obare ali po njegovo ajmohte. Zdaj…

Preberi več

Pita z oranžnimi paradižniki, šunko, mocarelo in pinjolami

Sama sem popolnoma obsedena s paradižniki. Te so poleg krompirja edina hrana, ki se je nikakor ne morem naveličati. In to leto sem poleg navadnega in češnjevega na svojem vrtu posadila tudi oranžnega. Okus mi osebno ni toliko všeč kot pri rdečem, ker se mi zdi bolj nežen in nevtralen. Sama imam rada močen okus…

Preberi več

Rahla umešana jajčka s šunko in sirom

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: ščepec soli in popra 5 jajc ščepec origana 1 pest sira 1-2 pesti šunke nekaj rezin kruha OPIS PRIPRAVE: Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake stepemo da postanejo svetlo rumene barve. Rumenjake nato vmešamo v sneg. Vsemu skupaj dodamo na drobno naribano…

Preberi več

Pica tortiljini zvitki

ZAHTEVNOS: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2 tortiljina zvitka. SESTAVINE: 2 pesti naribanega sira malo origana 2 žlici kisle smetane 5 dag pica šunke 2 pšenični tortilji malo kečapa OPIS PRIPRAVE: Na tortiljo namažemo kislo smetano in nanjo položimo šunko, raztrgano na koščke. Čez njo posipamo nariban sir in po želji dodamo še malce…

Preberi več

Umešana jajca s popečenimi hrenovkami in porom

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 prilogi. SESTAVINE: ščepec soli in popra 3 žlice olja 2 piščančji hrenovki 2 pesti pora ščepec majarona in peteršilja 1 slaba pest sira 3 jajca OPIS PRIPRAVE: Hrenovke operemo in narežemo na kolobarje. Prav tako narežemo por. Na ponvi segrejemo olje in por popečemo. Popečenemu dodamo hrenovke…

Preberi več