Anina kuhinja

Pašta fižol s tortelini

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1/2 rumene čebule
30-40 gramov Eurospin dimljene pancete
2-3 korenji
250 gramov krompirja
2/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
2 stroka česna
1 lovorjev list
poper po okusu
2/3 čajne žličke soli oziroma po okusu
150 gramov Delizie dal Sole rdečega fižola
170 gramov Tre Mulini tortelinov s pršutom
1 žlica moke
1 zvrhana čajna žlička Delizie dal Sole  koncentrirane paradižnikove mezge

Postopek:

Natisni

Panceto narežemo na tanke manjše koščke in jo na srednji temepraturi pražimo da spustijo maščobo in postanejo hrustljavi. Takrat dodamo drobno narezano čebulo, jo malo posolimo in pražimo da postekleni. Primešamo narezano korenje, krompir in drobno narezan česen. Dodamo še sladko papriko, poper in lovorjev list. Pražimo da se sestavine nežno primerjo na dno posode, nato pa zalijemo s slabim litrom vode. Dodamo sol. Zavremo, nato pa kuhamo na nizkem ognju 25 minut.

Med kuhanjem zmešamo dcl vode z moko in paradižnikovim koncentratom.

Po 25 minutah dodamo torteline in fižol in kuhamo nadaljne 3 minute. Zakuhamo še moknato vodo in počakamo da vsebina zavre in se malo zgosti.

Po okusu dosolimo in postrežemo.

Pašta fižol s tortelini je odlična zimska jed, ki vas bo pogrela in dobro nasitila. Namesto navadnih testenin sem uporabila vrhunske torteline s pršutom, ki celotno jed spremenijo v nekaj posebnega. Sploh pa jo približajo tudi mlajšim, ki v večini obožujejo torteline ali “cmočke” kot jim rečeta našedva. 😉
Vsi uporabljeni izdelki iz Eurospina so do 22.1. v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak: http://bit.ly/Eurospinov-tedenski-letak. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.