Sestavine:
1/2 rumene čebule
30-40 gramov Eurospin dimljene pancete
2-3 korenji
250 gramov krompirja
2/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
2 stroka česna
1 lovorjev list
poper po okusu
2/3 čajne žličke soli oziroma po okusu
150 gramov Delizie dal Sole rdečega fižola
170 gramov Tre Mulini tortelinov s pršutom
1 žlica moke
1 zvrhana čajna žlička Delizie dal Sole koncentrirane paradižnikove mezge
Postopek:
NatisniPanceto narežemo na tanke manjše koščke in jo na srednji temepraturi pražimo da spustijo maščobo in postanejo hrustljavi. Takrat dodamo drobno narezano čebulo, jo malo posolimo in pražimo da postekleni. Primešamo narezano korenje, krompir in drobno narezan česen. Dodamo še sladko papriko, poper in lovorjev list. Pražimo da se sestavine nežno primerjo na dno posode, nato pa zalijemo s slabim litrom vode. Dodamo sol. Zavremo, nato pa kuhamo na nizkem ognju 25 minut.
Med kuhanjem zmešamo dcl vode z moko in paradižnikovim koncentratom.
Po 25 minutah dodamo torteline in fižol in kuhamo nadaljne 3 minute. Zakuhamo še moknato vodo in počakamo da vsebina zavre in se malo zgosti.
Po okusu dosolimo in postrežemo.