Sestavine:
250 gramov orzo testenin (ali drugih vrst testenin)
300 gramov piščančjih prsi
2 žlici olja
30-40 ml Ponti balzamični kis iz Modene
2-6 čajnih žličk Ponti Omake Pesto alla Genovese
1 rdeča čebula
1 zelena paprika
1 cukini bučka
5-10 češnjevih paradižnikov
1/3 čajne žličke soli oziroma po okusu
1/2 čajne žličke sladkorja
Nasvet: po okusu na koncu dodate še malce Ponti Glassa s pekočo papriko, ki je kot nekakšna sladko pekoča gosta balzamična polivka.
Postopek:
NatisniČebulo razpolovimo in narežemo na tanke polkolobarje. Papriko in bučko narežemo na večje koščke.
Piščančje meso, zrežemo na manjše zrezke in jim vtremo 2 čajni žlički pesta, ter jih pustimo v marinadi za čas praženja zelenjave.
V ponev dodamo olje, ga segrejemo in na njem popečemo zelenjavo, da se ponekod rjavkasto obarva. Posolimo jo in ji prilijemo balzamični kis, ter dodamo sladkor. Na srednjem do višjem ognju jo pražimo, da kis izhlapi in se zelenjava karamelizira. Takrat temperaturo zvišamo in dodamo meso. Pokrijemo za minuto, ter ga nato obrnemo in spet pokrijemo ponev.
Po tem času prilijemo 50-80 ml vode in na nizkem ognju kuhamo nekaj minut, nato po okusu dosolimo in odstavimo. Preložimo v skledo za postrežbo in jo pokrijemo z aluminijasto folijo, da se meso uleže.
V isti ponvi popražimo razpolovljene češnjeve paradižnike. Pražimo jih da se malce obarvajo, nato pa jih vmešamo k ostali zelenjavi.
Med tem v soljenem kropu skuhamo orizo testenine in jih postrežemo zraven.
Praženi zelenjavi in mesu dodamo še nekaj žličk pesto omake, za dodaten bogat okus.
Piščančje meso z balzamično zelenjavo in orzo testeninami je super ideja za kosilo ali večerjo. Spominja malce na azijsko kulinariko, čeprav zares ne vsebuje tipičnih azijskih sestavin. Bogat okus ji doda balzamični kis in vrhunski pesto.
Več receptov odkrijte na www.ponti.si