Anina kuhinja

Govedina po burgundsko – Beef Bourguignon

Že več let sanjam o tej francoski goveji obari. Kljub temu je še nisem uspela nikoli sprobati. Pravilen način je namreč strašno zamuden. Sama sem ga poskusila čimbolj skrajšati, brez da bi zaradi tega preveč trpel okus. Kakorkoli, kljub temu je priprava še vedno zamudna, pa čeprav manj. Toda dela ni veliko in ves ta…

Preberi več

Pečena piščančja bedrca z akacijevim medom in gorčico

Na sejmu Narava-zdravje sem prejela v dar čudovit akacijev med iz čebelarstva Šauperl , in takoj sem se spomnila na peko mesa. Obožujem dodatek medu, kadar pečem meso, saj res doda neverjeten okus in lepo zapečenost. V kombinaciji z gorčico pa je preprosto “ubijalski”. Za te pečene bedrca, sva se z dragim skoraj stepla. 😉…

Preberi več

Hot dog z govejo hrenovko, rukolo in karamelizirano papriko

Malokrat se na najinem jedilniku znajde hrenovka. Vendar kljub temu, se z dragim nisva mogla upreti slastnim govejim hrenovkam, ki so jih ponujali na sejmu Narava-zdravje. Hrenovke so narejene popolnoma iz ekološko pridelanega mesa in so res zelo okusne. Več informacij o njih lahko preberete na strani proizvajalca, kjer jih lahko tudi kupite – http://ekodar.si/shop/?product=ekoloska-hrenovka….

Preberi več

Pražena jetrca

Sama sem si praženje jetrc predstavljala kot nekaj najbolj enostavnega na celem svetu. Ampak obstajajo triki, ki poskrbijo da so jetrca mehka. Če bi jih pražili tako kot pražimo druge kose mesa, bi na koncu na krožniku imeli trdo in žvečljivo jed. No, pripravljena na tak način kot je napisan spodaj, so bila neverjetno okusna…

Preberi več

Čebulne testenine s puranjim mesom in kislo smetano

Za 2 osebe. Čas priprave: 25 minut Sestavine: – 200 g testenin – 150 g puranjega mesa – 1 zelo velika čebula – 2 stroka česna – 3-4 žlice drobnjaka – ščepec soli in sladke paprike v prahu – ščepec čilijevih kosmičev – 2 žlici kisle smetane – parmezan Opis priprave: Testenine skuhamo al-dente. Čebulo…

Preberi več

Goveja obara / ajmoht z grahom in penino

Za 2-3 osebe. Čas priprave: 2-3 ure Sestavine: – 200 g govejega mesa – 1 večji korenček – 1 manjša čebula – 1 pest narezanega pora – 1 dcl šampanjca/ penine – 1,5 litra goveje jušne osnove – 2 krompirja – 2 pesti graha – dober ščep soli, popra – ščepec majarona, peteršilja – 1…

Preberi več