Preprosti, slastni, s pridihom azijske kuhinje….
Govedina po burgundsko – Beef Bourguignon
Že več let sanjam o tej francoski goveji obari. Kljub temu je še nisem uspela nikoli sprobati. Pravilen način je namreč strašno zamuden. Sama sem ga poskusila čimbolj skrajšati, brez da bi zaradi tega preveč trpel okus. Kakorkoli, kljub temu je priprava še vedno zamudna, pa čeprav manj. Toda dela ni veliko in ves ta…
Pečena piščančja bedrca z akacijevim medom in gorčico
Na sejmu Narava-zdravje sem prejela v dar čudovit akacijev med iz čebelarstva Šauperl , in takoj sem se spomnila na peko mesa. Obožujem dodatek medu, kadar pečem meso, saj res doda neverjeten okus in lepo zapečenost. V kombinaciji z gorčico pa je preprosto “ubijalski”. Za te pečene bedrca, sva se z dragim skoraj stepla. 😉…
Hot dog z govejo hrenovko, rukolo in karamelizirano papriko
Malokrat se na najinem jedilniku znajde hrenovka. Vendar kljub temu, se z dragim nisva mogla upreti slastnim govejim hrenovkam, ki so jih ponujali na sejmu Narava-zdravje. Hrenovke so narejene popolnoma iz ekološko pridelanega mesa in so res zelo okusne. Več informacij o njih lahko preberete na strani proizvajalca, kjer jih lahko tudi kupite – http://ekodar.si/shop/?product=ekoloska-hrenovka….
Kus kus s piščančjim mesom, brokolijem in črnim sezamom
Za prste polizati! 😉…
Špageti v omaki iz pečene hokaido buče z mesnimi kroglicami
Popolna jed, za prelepe buče, ki so te dni na vsakem koraku….
Piščančja gosta obara s pajkom iz listnatega testa
Tako zelo slastna gosta obara, da se vam bo po njej sanjalo še nekaj časa. Da pa jo bodo z veseljem jedli tudi vaši najmlajši, pa poskrbijo pajkci na vrhu. 😉 Super ideja tudi za večerjo na noč čarovnic. 😉…
Pražena jetrca
Sama sem si praženje jetrc predstavljala kot nekaj najbolj enostavnega na celem svetu. Ampak obstajajo triki, ki poskrbijo da so jetrca mehka. Če bi jih pražili tako kot pražimo druge kose mesa, bi na koncu na krožniku imeli trdo in žvečljivo jed. No, pripravljena na tak način kot je napisan spodaj, so bila neverjetno okusna…
Čebulne testenine s puranjim mesom in kislo smetano
Za 2 osebe. Čas priprave: 25 minut Sestavine: – 200 g testenin – 150 g puranjega mesa – 1 zelo velika čebula – 2 stroka česna – 3-4 žlice drobnjaka – ščepec soli in sladke paprike v prahu – ščepec čilijevih kosmičev – 2 žlici kisle smetane – parmezan Opis priprave: Testenine skuhamo al-dente. Čebulo…
Goveja obara / ajmoht z grahom in penino
Za 2-3 osebe. Čas priprave: 2-3 ure Sestavine: – 200 g govejega mesa – 1 večji korenček – 1 manjša čebula – 1 pest narezanega pora – 1 dcl šampanjca/ penine – 1,5 litra goveje jušne osnove – 2 krompirja – 2 pesti graha – dober ščep soli, popra – ščepec majarona, peteršilja – 1…