Anina kuhinja

Burger z govedino in karamelizirano čebulo

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 3 burgerji

Sestavine:

3 burger štručke
400 gramov kvalitetne mlete govedine
3 tanke rezine sira – President cheddar rezine
3 listi solate
3 rezine paradižnika
1 rumena čebula
1 rdeča čebula
3 žlice avokadove ali klasične majoneze
1 čajna žlička sladkorja
2 žlice sladko kisle omake
ščep soli

Postopek:

Natisni

Iz mesa oblikujemo 3 polpete v velikosti štručke. Paradižnike zrežemo na tanke kolobarje.

Čebulo narežemo na tanjše kolobarje in jo na nekaj žlicah olja počasi pražimo da se lepo spusti in malce zapeče. Med praženjem ji dodamo sladkor in malo soli. Na koncu ji dodamo sladko kislo omako in jo pražimo da se lepo karamelizira. Praženo čebulo odstavimo.

V ponev prilijemo toliko olja da pokrije dno in na njem do željene zapečenosti zapečemo polpete. Ko jih obrnemo na vrh vsakega polpeta položimo rezino sira, da se med pečenjem na drugi strani lepo stopi. Polpete lahko popečemo tudi na žaru ali žar ponvi. Popečene polpete odstavimo in pokrijemo s folijo da se meso uleže.

Štručke razpolovimo in na isti ponvi, kjer smo pekli polpete popečemo.

Zgornjo polovico štručke premažemo z majonezo.

Na spodnji del štručke naložimo karamelizirano čebulo. Čez čebulo dodamo pečen polpet, solato paradižnik in zaključimo z zgornjim delom štručke.

Burger z govedino in karamelizirano čebulo je bil nekaj najbolj slastnega zadnje tedne na našem jedilniku. Zaželela sem si ga s posebno okusnim sirom in zato sem izbrala President čedar rezine, ki so bile naravnost slastne in so odlično zaokrožile okuse.

Več njihovih sirov najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.