Sestavine:
Sestavine:
1 žlica oljčnega olja
150 gramov špagetov
250 ml sladke smetane
250 ml vode
2 žlici kisle smetane
2 žlici parmezana
1 zravnana čajna žlička soli
6-8 polnih pesti različnih Lušt paradižnikov
250-300 gramov piščančjih mini filejev ali beder brez kosti in kože
Sestavine za začimbno mešanico:
1 čajne žličke nadrobljenega suhega rožmarina
1 čajne žličke česna v prahu
1 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 čajne žličke suhega origana
poper ali kajenski poper – po okusu
1/3 čajne žličke soli
+
2 žlici oljčnega olja
Postopek:
NatisniPekač namastimo z oljem.
Vse sestavine za mešanico razen olja zmešamo. Polovico mešanice dodamo v skledo kjer bomo pripravljali preliv za špagete. Drugi polovici dodamo olje – to bo za premaz piščančjega mesa.
V skledo k mešanici dodamo vodo, kislo smetano, sladko smetano, parmezan in sol. Premešamo.
V pekač na sredino razporedimo špagete. Ob rob dodamo narezane paradižnike in meso. Meso premažemo z začimbno oljnato mešanico. Čez špagete prelijemo kremno tekočino.
Vse skupaj položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Med peko po potrebi dolijemo še malo mleka in z vilico malce razrahljamo če so se špageti zlepili skupaj.
Pečene špagete zmešamo s paradižniki in piščancem in postrežemo.