Anina kuhinja

V pečici pečeni kremni špageti s piščančjim mesom in paradižniki

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 45-50 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
1 žlica oljčnega olja
150 gramov špagetov
250 ml sladke smetane
250 ml vode
2 žlici kisle smetane
2 žlici parmezana
1 zravnana čajna žlička soli
6-8 polnih pesti različnih Lušt paradižnikov
250-300 gramov piščančjih mini filejev ali beder brez kosti in kože

Sestavine za začimbno mešanico:
1 čajne žličke nadrobljenega suhega rožmarina
1 čajne žličke česna v prahu
1 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 čajne žličke suhega origana
poper ali kajenski poper – po okusu
1/3 čajne žličke soli
+
2 žlici oljčnega olja

Postopek:

Natisni

Pekač namastimo z oljem.

Vse sestavine za mešanico razen olja zmešamo. Polovico mešanice dodamo v skledo kjer bomo pripravljali preliv za špagete. Drugi polovici dodamo olje – to bo za premaz piščančjega mesa.

V skledo k mešanici dodamo vodo, kislo smetano, sladko smetano, parmezan in sol. Premešamo.

V pekač na sredino razporedimo špagete. Ob rob dodamo narezane paradižnike in meso. Meso premažemo z začimbno oljnato mešanico. Čez špagete prelijemo kremno tekočino.

Vse skupaj položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Med peko po potrebi dolijemo še malo mleka in z vilico malce razrahljamo če so se špageti zlepili skupaj.

Pečene špagete zmešamo s paradižniki in piščancem in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.