Anina kuhinja

Piščančje kokice iz pečice

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 7-9 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

Sestavine:
300-400 gramov piščančjega mesa (prsi ali bedra brez kosti in kože)
2 jajci
6-7 žlic moke
10 žlic drobtin
5 žlic cornflaksev
2 žlici parmezana
3/4 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke suhega origana
1/3 čajne žličke suhega česna
+
olivno olje v spreju iz Proteini.si

Ideje za postrežbo:
kisla smetana
kečap
sladko kisla omaka
salsa
guacamole
jogurt
tzatziki
majoneza

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na manjše koščke. Povaljamo ga po soli, sladki papriki, origanu in česnu. Če imate radi pekoče dodate še čili ali poper.
Meso pustimo stati nekih 15-20 minut.

V mešalnik dodamo drobtine in cornflakse. Malo zmiksamo. Stresemo na krožnik in vmešamo parmezan. V drug krožnik dodamo moko. V zadnjega dodamo jajca in jih z vilico stepemo.

Pekač obložimo s paprijem za peko in ga posprejamo z olivnim oljem.

Meso najprej povaljamo po moki, nato jajcu in nazadnje v drobtinah. Vse koščke mesa razporedimo po papirju za peko in posprejamo z olivnim oljem.

Položimo v segreto pečico na 240 stopinj za nekih 5-8 minut, da se meso lepo rjavkasto zlato zapeče. Na polovici peke meso malo premešamo.

Piščančje kokice postrežemo ob željeni omaki.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.