Sestavine:
Sestavine:
300-400 gramov piščančjega mesa (prsi ali bedra brez kosti in kože)
2 jajci
6-7 žlic moke
10 žlic drobtin
5 žlic cornflaksev
2 žlici parmezana
3/4 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke suhega origana
1/3 čajne žličke suhega česna
+
olivno olje v spreju iz Proteini.si
Ideje za postrežbo:
kisla smetana
kečap
sladko kisla omaka
salsa
guacamole
jogurt
tzatziki
majoneza
Postopek:
NatisniPiščančje meso narežemo na manjše koščke. Povaljamo ga po soli, sladki papriki, origanu in česnu. Če imate radi pekoče dodate še čili ali poper.
Meso pustimo stati nekih 15-20 minut.
V mešalnik dodamo drobtine in cornflakse. Malo zmiksamo. Stresemo na krožnik in vmešamo parmezan. V drug krožnik dodamo moko. V zadnjega dodamo jajca in jih z vilico stepemo.
Pekač obložimo s paprijem za peko in ga posprejamo z olivnim oljem.
Meso najprej povaljamo po moki, nato jajcu in nazadnje v drobtinah. Vse koščke mesa razporedimo po papirju za peko in posprejamo z olivnim oljem.
Položimo v segreto pečico na 240 stopinj za nekih 5-8 minut, da se meso lepo rjavkasto zlato zapeče. Na polovici peke meso malo premešamo.
Piščančje kokice postrežemo ob željeni omaki.