Anina kuhinja

Piščančje kokice iz pečice

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 7-9 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

Sestavine:
300-400 gramov piščančjega mesa (prsi ali bedra brez kosti in kože)
2 jajci
6-7 žlic moke
10 žlic drobtin
5 žlic cornflaksev
2 žlici parmezana
3/4 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke suhega origana
1/3 čajne žličke suhega česna
+
olivno olje v spreju iz Proteini.si

Ideje za postrežbo:
kisla smetana
kečap
sladko kisla omaka
salsa
guacamole
jogurt
tzatziki
majoneza

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na manjše koščke. Povaljamo ga po soli, sladki papriki, origanu in česnu. Če imate radi pekoče dodate še čili ali poper.
Meso pustimo stati nekih 15-20 minut.

V mešalnik dodamo drobtine in cornflakse. Malo zmiksamo. Stresemo na krožnik in vmešamo parmezan. V drug krožnik dodamo moko. V zadnjega dodamo jajca in jih z vilico stepemo.

Pekač obložimo s paprijem za peko in ga posprejamo z olivnim oljem.

Meso najprej povaljamo po moki, nato jajcu in nazadnje v drobtinah. Vse koščke mesa razporedimo po papirju za peko in posprejamo z olivnim oljem.

Položimo v segreto pečico na 240 stopinj za nekih 5-8 minut, da se meso lepo rjavkasto zlato zapeče. Na polovici peke meso malo premešamo.

Piščančje kokice postrežemo ob željeni omaki.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.