Sestavine:
Sestavine:
700-800 gramov piščančjih beder brez kosti in kože
4 stroki česna
300 ml jušne osnove ali vode
1/2 čajne žličke soli – po okusu
100 ml suhega belega vina
100 ml smetane za kuhanje
1 žlica mascarpone sira – opcijsko
3-4 žlice naribanega parmezana
2-4 kapljice Aromatrip rožmarinovega bio eteričnega olja
poper po okusu
1 zavitek špargljev
1-2 žlici limoninega soka
Predlog za postrežbo:
njoki
tortelini
pire krompir
pečen krompir
riž
Postopek:
NatisniMeso oplaknemo in pustimo na sobni temperaturi vsaj 30 minut pred pripravo. Posolimo in popečemo na ponvi da se ponekod rjavkasto obarva.
Takpnemu dodamo nariban česen, da zadiši in takoj prilijemo juho, vino in dodamo sol, poper, ter pokrijemo. Kuhamo slabo uro.
Takrat prilijemo smetano, mascarpone sir, rožmarinovo olje in drobno narezane šparglje. Kuhamo minutko ali dve. Odstavimo in dodamo parmezan in limonin sok. Po okusu dosolimo.
Takoj postrežemo s prilogo.
Piščanca v kremni rožmarinovi omaki s šparglji sem pripravljala z Aromatrip rožmarinovim eteričnim oljem, ki je esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olje je tako primerno za uporabo v aromaterapiji, za aroma kozmetiko in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.
Poleg rožmarinovega eteričnega olja najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.