Anina kuhinja

Pica žepki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 15 manjših žepkov

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
2 pesti narezane salame/šunke
2 pesti naribanega topljivega sira (gavda, edamec, mocarela)
3-4 žlice kečapa
3-4 žlice kisle smetane
1 večje jajce
1/2 čajne žličke suhega origana

+
jajce za premaz
sezam/mak za posip – opcijsko

Postopek:

Natisni

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V kolikor imamo kombinirano parno pečico vklopimo paro. Sama sem dodala drugo stopnjo pare. Če parne pečice nimamo na dno dodamo večjo skledico z vodo.

Vse sestavine za nadev zmešamo.

Testo razdelimo na 15 manjših delov. Preložimo jih na pekač obložen s papirjem za peko. Na vsak del dodamo žlico nadeva. Robove temeljito sprimemo skupaj. Premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sezamom.

Pekač položimo v segreto pečico in pečemo nekih 15 minut, da se žepki zlato zapečejo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]