Sestavine:
Sestavine:
7 čevapčičev – daljših
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
7 čajnih žličk Zelene Doline kajmaka (ali kremnega sira)
1 jajce + žlica vode za premaz
sezam za posip – opcijsko
Sestavine za pomako:
3 polne žlice Zelene doline kremnega sira
150-200 ml Zelene Doline navadnega jogurta
1/3 čajne žličke česna v prahu
bel poper po okusu
2-3 čajne žličke svežega narezanega drobnjaka
1/3 čajne žličke soli – po okusu
Postopek:
NatisniPečico segrejemo na 200 stopinj in ji vključimo paro ali na dno položimo večjo skledico z vodo.
Na testo razmažemo žličko kajmaka in nanj položimo čevapčič. Spodaj zarežemo in zvijemo. Odrežemo testo in čevapčič v testu z roko pritisnemo ob dno. Zarežemo z nožem in položimo na papir za peko. Ponavljamo da zmanjka testa.
Premažemo s stepenim jajcem zmešanim z vodo in potresemo s sezamom. Položimo v segreto pečico za 20 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva.
Med peko v skledici zmešamo vse sestavine za pomako.
Postrežemo.