Anina kuhinja

Čevapčiči v srajčki s kajmakom

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 7 večjih čevapčičev v srajčki

Sestavine:

Sestavine:
7 čevapčičev – daljših
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
7 čajnih žličk Zelene Doline kajmaka (ali kremnega sira)
1 jajce + žlica vode za premaz
sezam za posip – opcijsko

Sestavine za pomako:
3 polne žlice Zelene doline kremnega sira
150-200 ml Zelene Doline navadnega jogurta
1/3 čajne žličke česna v prahu
bel poper po okusu
2-3 čajne žličke svežega narezanega drobnjaka
1/3 čajne žličke soli – po okusu

Postopek:

Natisni

Pečico segrejemo na 200 stopinj in ji vključimo paro ali na dno položimo večjo skledico z vodo.

Na testo razmažemo žličko kajmaka in nanj položimo čevapčič. Spodaj zarežemo in zvijemo. Odrežemo testo in čevapčič v testu z roko pritisnemo ob dno. Zarežemo z nožem in položimo na papir za peko. Ponavljamo da zmanjka testa.

Premažemo s stepenim jajcem zmešanim z vodo in potresemo s sezamom. Položimo v segreto pečico za 20 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva.

Med peko v skledici zmešamo vse sestavine za pomako.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.