Tortica je bila namenjena moji mamici, veliki ljubiteljici temne čokolade, ki je imela v soboto rojstni dan. 😉 Vse najboljše še tukaj mami. 🙂
Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.
Za pekač premera 28 cm. Za 14 kosov.
Čas priprave: 20 minut + čas peke
Sestavine:
– 200 g BAM temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
– 220 g masla
– 160 g sladkorja
– 1/2 čajne žličke soli
– 2 zvrhani žlici BAM kakava v prahu
– 2 žlici koruznega škroba
– 5 jajc
Za okras:
– 150 g BAM temne čokolade
– 2 pesti pistacij in brusnic
Opis priprave:
Maslo in čokolado postavimo v ponev in le-to pristavimo na ploščo segreto na najmanjši vročini.
Ko se vse skupaj lepo stopi
primešamo sladkor in sol.
Kuhamo ob rednem mešanju na srednji do manjši vročini, nekaj minut, nato odstavimo.
V posodo nato ob hitrem mešanju ubijamo jajce za jajcem.
Ko so vsa jajca vmešana v zmes presejemo škrob in kakav.
Dobro premešamo in vse skupaj zlijemo v namaščen pekač obložen s peki papirjem.
Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, 17-18 minut. Torta mora izgledati na sredini še skoraj tekoča, vendar ob otipu čvrsta. Takšno ohladimo.
Stopimo čokolado za preliv in jo premažemo čez ohlajeno torto.
Potresemo jo z narezanimi pistacijami in brusnicami.
Dober tek 😉
uporabljaš pekač s snemljivim dnom in če, kje si ga kupila? hvala
Ja, pekač ima snemljivo dno. Kupila sem ga pa v pekarni Vrhniki v Ljubljani. 😉
Ni kaj,
lep pozdravček,
Ana
a v tisti na glavni postaji ali kje drugje? 🙂
Trgovina je v Črnučah – http://www.zito.si/index.php?id=514 😉
Ana, najlepša hvala!
Sploh ni kaj 😉
Ti si takšna pridna mravljica Ana in si lahko velik vzor mladim dekletom … vse najboljše mami, ki lahko poka po šivih od ponosa, da ima takšno hčerko …
Vse dobro obema …
Ooo hvala Odmevčica. 😉 To si pa tako lepo napisala. 🙂
Prelep dan ti želim,
Ana
Ciao Ana,
Probala torto in res je zelo dobra in enostavna za pripravo.
Hvala.
Vlasta