Anina kuhinja

Nizka čokoladna torta s pistacijami in brusnicami

Tortica je bila namenjena moji mamici, veliki ljubiteljici temne čokolade, ki je imela v soboto rojstni dan. 😉  Vse najboljše še tukaj mami. 🙂

Za pekač premera 28 cm. Za 14 kosov.

Čas priprave: 20 minut + čas peke

Sestavine:

– 200 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
– 220 g masla
– 160 g sladkorja
– 1/2 čajne žličke soli
– 2 zvrhani žlici kakava
– 2 žlici koruznega škroba
– 5 jajc

Za okras:

– 150 g temne čokolade
– 2 pesti pistacij in brusnic

Opis priprave:

Maslo in čokolado postavimo v ponev in le-to pristavimo na ploščo segreto na najmanjši vročini.

Ko se vse skupaj lepo stopi

primešamo sladkor in sol.

Kuhamo ob rednem mešanju na srednji do manjši vročini, nekaj minut, nato odstavimo.

V posodo nato ob hitrem mešanju ubijamo jajce za jajcem.

Ko so vsa jajca vmešana v zmes presejemo škrob in kakav.

Dobro premešamo in vse skupaj zlijemo v namaščen pekač obložen s peki papirjem.

 

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, 17-18 minut. Torta mora izgledati na sredini še skoraj tekoča, vendar ob otipu čvrsta. Takšno ohladimo.

Stopimo čokolado za preliv in jo premažemo čez ohlajeno torto.

Potresemo jo z narezanimi pistacijami in brusnicami.

Dober tek 😉

Komentarji

  1. Ti si takšna pridna mravljica Ana in si lahko velik vzor mladim dekletom … vse najboljše mami, ki lahko poka po šivih od ponosa, da ima takšno hčerko …

    Vse dobro obema …

Komentarja ni mogoče oddati.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]