Anina kuhinja

Domača piščančja juhica / piščančja jušna osnova

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: /

Danes imam za vas pripravljen recept za piščančjo jušno osnovo, ki je ena najbolj pogostih osnov, ki se jih uporablja v kuhanju. Upam, da vam bo recept prišel prav. 🙂

Če želite juho zamrzniti, jo dobro ohladite, prelijte v posodice ali vrečke in položite v zamrzovalnik. V zamrzovalniku zdrži vse do 2-3 mesecev. Če pa jo ohlajeno položite v hladilnik, pa bo dobra še kakšne 3 dni.

Čas priprave: 1,5 ure

Za 3-4 litre juhe.

Sestavine:

– 1,2 kg piščančjega mesa (najbolje s kostmi in kožo za boljši okus – priporočam bedra)
– 1 steblo stebelne zelene
– 2-3 večji korenčki
– dober ščepec peteršilja
– malo žafranike za barvo
– dober ščep soli in popra
– 2 srednje veliki čebuli

Opis priprave:

Meso operemo pod mrzlo vodo in naložimo v večjo posodo. V posodo naložimo še vse preostale sestavine in jih pokrijemo z dobrimi tremi litri mrzle vode.

Juho zavremo in potem na manjši vročini kuhamo 1 uro.

Med kuhanjem vsake 15 minut iz površine poberemo peno.

Juho precedimo. Kose mesa oberemo. S tem mesom, si lahko pripravimo kar nekaj jedi.

Dober tek!

 

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.