Danes imam za vas pripravljen recept za piščančjo jušno osnovo, ki je ena najbolj pogostih osnov, ki se jih uporablja v kuhanju. Upam, da vam bo recept prišel prav. 🙂
Če želite juho zamrzniti, jo dobro ohladite, prelijte v posodice ali vrečke in položite v zamrzovalnik. V zamrzovalniku zdrži vse do 2-3 mesecev. Če pa jo ohlajeno položite v hladilnik, pa bo dobra še kakšne 3 dni.
Čas priprave: 1,5 ure
Za 3-4 litre juhe.
Sestavine:
– 1,2 kg piščančjega mesa (najbolje s kostmi in kožo za boljši okus – priporočam bedra)
– 1 steblo stebelne zelene
– 2-3 večji korenčki
– dober ščepec peteršilja
– malo žafranike za barvo
– dober ščep soli in popra
– 2 srednje veliki čebuli
Opis priprave:
Meso operemo pod mrzlo vodo in naložimo v večjo posodo. V posodo naložimo še vse preostale sestavine in jih pokrijemo z dobrimi tremi litri mrzle vode.
Juho zavremo in potem na manjši vročini kuhamo 1 uro.
Med kuhanjem vsake 15 minut iz površine poberemo peno.
Juho precedimo. Kose mesa oberemo. S tem mesom, si lahko pripravimo kar nekaj jedi.
Dober tek!
Čudovito.. Se mi pa že dva dni ''lušta'' dobra kremna gobova juhica.. Sem pobrskala med recepti in je (še) ne najdem… Upam, da kmalu 😉
Uuu hvala Tjaša za opomin. Prav res še nimam gobove juhice. Se potrudim, da bo v kratkem tudi ta dobila svoje mesto tukaj na blogu. 😉