Za 2 obložena kruhka.
Čas priprave: 15 minut
Sestavine:
– 2 koščka kruha ali polovički štručke
– 2 večji pesti špinače
– 3-4 žlice pinjol
– 2 rezini sira
– 2 čajni žlički kisle smetane
– 4-5 rezin pancete
– 2 sveža jajčka
– 2 čajni žlički belega/prozornega kisa
Panceto popečemo in odstavimo.
Masti, ki jo je panceta spustila dodamo pinjole in špinačo. vse skupaj pražimo dokler se špinača ne spusti in pinjole nežno popečejo. Vse skupaj odstavimo.
V manjšo posodo prilijemo vodo. Pripeljemo jo do točke ko začne nežno vreti. Vanjo prilijemo kis in vse skupaj premešamo. Jajce ubijemo v skodelico ali zajemalko in ga nežno položimo v vodo.
Posodo pokrijemo za 3-4 minute, in nato jajček vzamemo ven.
Kruh premažemo s kislo smetano, ji dodamo sir. Čez vse skupaj naložimo špinačko s pinjolami in panceto.
Na koncu pa dodamo še jajček. Jajček prerežemo, da se rumenjak lepo razlije čez obložen kruh in ga malce posolimo in popopramo.
Mmmm, dober tek 😉
Ana,
a mora voda še vedno rahlo vreti med kuhanjem jajčka???
Hvala,lep dan M.
Ja, ampak zelo nežno.
Ni kaj, lep dan tudi tebi. 😉
Ana
Uf sem kar lacna postala…
Evo namen dosežen 😉
Zdravo!
Čemu pa naj bi služil kis pri kuhanju jajc?
Hvala, lp
Živjo 🙂
Kis služi temu, da se beljaki prej skuhajo in manj razpadajo. Brez kisa pa se beljaki predolgo kuhajo in zna nastati problem, da v sredini rumenjak ne bi bil več mehko kuhan.
Sploh ni kaj, z veseljm pomagam, če le znam.
Prelep pozdravček,
Ana