Anina kuhinja

Obložen kruhek s špinačo, panceto, pinjolami in poširanim jajčkom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 1

Za 2 obložena kruhka.

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

– 2 koščka kruha ali polovički štručke
– 2 večji pesti špinače
– 3-4 žlice pinjol
– 2 rezini sira
– 2 čajni žlički kisle smetane
– 4-5 rezin pancete
– 2 sveža jajčka
– 2 čajni žlički belega/prozornega kisa

Panceto popečemo in odstavimo.

Masti, ki jo je panceta spustila dodamo pinjole in špinačo. vse skupaj pražimo dokler se špinača ne spusti in pinjole nežno popečejo. Vse skupaj odstavimo.

V manjšo posodo prilijemo vodo. Pripeljemo jo do točke ko začne nežno vreti. Vanjo prilijemo kis in vse skupaj premešamo. Jajce ubijemo v skodelico ali zajemalko in ga nežno položimo v vodo.

Posodo pokrijemo za 3-4 minute, in nato jajček vzamemo ven.

Kruh premažemo s kislo smetano, ji dodamo sir. Čez vse skupaj naložimo špinačko s pinjolami in panceto.

Na koncu pa dodamo še jajček. Jajček prerežemo, da se rumenjak lepo razlije čez obložen kruh in ga malce posolimo in popopramo.

Mmmm, dober tek 😉

Komentarji

    1. Živjo 🙂

      Kis služi temu, da se beljaki prej skuhajo in manj razpadajo. Brez kisa pa se beljaki predolgo kuhajo in zna nastati problem, da v sredini rumenjak ne bi bil več mehko kuhan.

      Sploh ni kaj, z veseljm pomagam, če le znam.

      Prelep pozdravček,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.