Čas priprave: 1-1,5 ure (zaradi vzhajanja – dela je malo)
Za 20-30 grisinov.
Sestavine:
– 200 g moke
– 1,5 dcl vode
– 3-4 žlice olja
– 1 čajne žličke soli
– 1 žlica sladkorja
– 0,5 kocke kvasa
– 1 jajce
– sezam
Kvas zdrobimo v toplo osladkano vodo in ga pustimo vzhajati 5-10 minut.
Vsak delček posebej zvijemo v tanek svaljek premera slabe polovice centimetra. Po potrebi svaljek razpolovimo, če je predolg – odvisno od željene velikosti.
Nepečene grisine položimo na peki papir, premažemo s stepenim jajcem
in potresemo s sezamom.
Pustimo jih vzhajati vsaj pol ure, pa vse do ene ure.
Po tem času jih položimo v segreto pečico na 230 stopinj za dobrih 15 minut oziroma za toliko časa, da lepo porjavijo.
Veselo packanje 😉
O super ideja – če bo le danes dovolj časa bova z mojo Medolinko to sprobali :o)))
Dan bo šel v tisto smer, kot kotički naših ustnic :o)))
Vse dobro …
Ooo super Odmevčica. Sporoči kako vama bodo všeč. 😉
Vse dobro tudi tebi 😉
Odlična ideja, hvala! Sploh se nisem spomnila na kaj takega 🙂
Oh sploh ni kaj. 😉 In hvala tebi za tako lep komentar. 😉
Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.
Super.
Bi lahko sel ta recept z pirino,ajdovo,polnozrnato moko?mora v tem primeru biti se kaj bele moke?
Hvala ti.
Lp Zeljka