Anina kuhinja

Konkretno čokoladni borovničevi mafini

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 18 minut

Količina: 12

Po želji lahko vključite polovično ali tretjinsko količino čokolade, vendar vam obljubim, da so teli konkretno čokoladni mafini velikoooo bolj okusni. Samo pojeste lahko enega, ne pa petih. 😉

Če pa boste uporabljali zamrznjene borovnice, potem jih nekaj ur (najbolje čez noč) prej stresite na cedilo, da odteče odvečna voda. Drugače se mafini ne bodo lepo spekli. Prav tako izključte tisti del, da jim dodate moko, ker boste v tem primeru dobili en velik poc.

Čas priprave: 25 minut (skupaj s peko)

Za 12 mafinov.

Sestavine:

– 2 jajca
– 260 g moke
– 95 g sladkorja
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 1,5 dcl mleka
– 0,5 dcl olja
– ščepec soli (1/3 čajne žličke)
– 2 pesti borovnic
– 300-400 g temne čokolade za peko

Jajca in sladkor stepamo dokler za še enkrat ne povečata prostornine. V manjši posodi zmešamo moko s pecilnim praškom in jo presejemo v stepena jajca.

Prilijemo mleko in olje, dodamo sol in vse skupaj počasi zmešamo z električnim mešalnikom.

Borovnicam dodamo 1 čajno žličko moke in vse skupaj dobro premešamo. S tem bomo preprečili, da se bodo borovnice posedle na dno.

V plastični vrečki dobro stolčemo čokolado, da dobimo čimbolj drobne koščke.

Borovnice in čokolado z metlico nežno vmešamo v zmes.

V pekač naložimo papirnate skodelice za mafine in jih nadevamo z zmesjo.

Mafine pečemo 18 minut v segreti pečici na 180 stopinj.

Veselo sladkanje 😉

Komentarji

  1. Komaj čakam, da probam 🙂 Na tvojem blogu sem nova, ga pregledujem komaj tretji dan in se mi kar naprej cedijo sline 😀 Odlična si, le tako naprej!
    LP, Sanja

  2. Pozdravljeni!
    Na vas blog sem naletela cisto slucajno, ko sem iskala recept za borovniceve muffine. Recept je preprost in muffini so (bili) vec kot odlicni. Lp. Tita

  3. Živijo Ana! Tukaj Ana! 🙂
    Tale tvoj članek me je pa povsem premamil, takoj sem jih šla naredit tudi sama 🙂
    Žal je v moji shrambi zmanjkalo čokolade (verjetno se je moj možek sladkal v prejšnjem tednu), zato sem dodala kar presni kakav za malo “čokoladnega pridiha”. Naredila sem jih iz PZ pirine moke in z agavinim sirupom. Meni so super, hvala za idejo!

  4. Pozdravljena. Danes prebiram recepte, ker sem izgubila svojega…bil dober, vendar že nekaj časa nisem pekla mafinov. Sem skeptična glede količine čokolade, saj presega celotno maso vseh sestavin????
    LP

Komentarja ni mogoče oddati.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]