Anina kuhinja

Zeliščni česnov kruhek z mocarelo in parmezanom

Če še nimate ideje za večerjo so teli kruhki odlična izbira.

Za 2-4 osebe. Odvisno od lakote 😉

Čas priprave: 30 minut (skupaj s peko)

Sestavine:

– 1 francoska štruca (v mojem primeru je bil domač kruh)
– 4 stroki česna
– slaba pest peteršilja
– 5-7 žlic olivnega olja
– 10-15 rezin mocarele za peko
– 1 pest parmezana

Opis priprave:

Česen, olje in peteršilj zmiksamo.

Štruco prerežemo na pol in vsako polovico posebej namažemo z zmiksano zeliščno omako.

Polovici spet sestavimo v sendvič in dobro zavijem v aluminijasto folijo. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za dobrih 10 minut.

Po tem času kruh odvijemo in polovici ločimo. Prekrijemo ju s sirom

in ponovno položimo v pečico za še nadaljnih dobrih 15 minut.

Pečene narežemo na rezine poljubne velikosti.

Dober tek 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.