Za 12 mafinov.
Čas priprave: 45 minut (skupaj s peko)
Sestavine:
– 240 ml mleka
– 60 ml olja (najbolje olivnega, v mojem primeru je bil to kar sončnični)
– 1 jajce
– 1 žlica sladkorja
– 1/2 čajne žličke soli
– 1 vrečka pecilnega praška
– 190 g moke
– 2-3 pesti naribanega čedarja in mocarele
Opis priprave:
V eno posodo dodamo moko in pecilni prašek. V drugo zlijemo olje, mleko in jajce.
Mokre sestavine dobro stepemo. Dodamo jim presejano moko s pecilnim praškom.
Dodamo še sladkor in sol. Vse skupaj dobro zmešamo. Nato vmešamo še nariban sir.
Nekaj ga pustimo, da bomo z njim kasneje okrasili vrh mafinov.
Zmes nadevamo v papirnate šalčke
in mafine položimo za 25-30 minut v segreto pečico na 180 stopinj. Po desetih minutah peke jih potresemo s preostalim sirom.
In potem se sladkamo, no oziroma se slankamo. ;))
Dober tek! 😉
Kako lepe barve so … taki zlati rumenčki – že pogled nanje te spravi v dobro voljo, kaj šele ko kakšnega pohrustaš :o)))
Vse dobro …
Čisto zares so pravi očarljivčki. 😉 Dobro si to napisala. 😉
Prelep večer Odmevčica 😉