Anina kuhinja

Domači ravioli nadevani s sirom, drobnjakom in pinjolami

Presejanje moke. Moka s soljo in rumenjaki. Testo zavito v prozorni foliji. Oblikovanje krogov. Nadev iz sira, pinjol in drobnjaka. Krog testa z nadevom in premazanim robom z rumenjakom. Oblikovan raviol. Okrašen raviol. Nekuhani ravioli. Kuhani ravioli. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2uri Za 4 osebe. SESTAVINE: – 300 g moke– 9 rumenjakov ( lahko uporabite 2…

Preberi več

Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom

Smetanova omaka z baziliko in česnom. Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 700-800 g njokov ( nasvete kako narediti njoke najdete tukaj)– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti ribanega sira– 4-5 svežih večjih listov bazilike ( lahko uporabite posušeno baziliko )– ščepec…

Preberi več

Domači njoki s kislo smetano

Kuhanje krompirja. Sestavine v pripravi za testo. Rezanje enega svaljka. Nekuhani njoki v čakanju na vročo kopel 😉 Njoki ki so že kuhani in pridejo na vrh posode. Njoki na cedilu. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 3 zelo lačne osebe. SESTAVINE: – 500-600 g krompirja (prb. 6 srednje velikih krompirjev )– 200-300 g moke–…

Preberi več

Testenine z bolonjsko omako

Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…

Preberi več

Testenine z omako Carbonara

Bistvene sestavine za omako. Omaka carbonara brez testenin. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 rumenjaka– 10 polnih žlic parmezana-100g pršuta ali pancete (kar imate pri roki, oboje naredi zelo okusno omako)– 300-400 g testenin– 250-300 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 žlica moke– ščepec peteršilja, soli (malo), popra…

Preberi več

Klasična mesna lazanja

Mesna omaka za lazanjo. Bešamel omaka. Oblikovanje lazanje. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 4 osebe. SESTAVINE: – kupljeno testo za lazanjo– parmezan– naribani mešani sir Sestavine za mesno omako: – 500 g mletega mešanega mesa– 2 korenja– 2 srednje veliki čebuli– 2-3 stroki česna– čajna žlička paradižnikovega koncentrata– ščepec soli, popra– peteršilj, bazilika– 1…

Preberi več

Testenine z zeleno papriko in piščancem

Testenine z zeleno papriko in piščancem so hitro pripravljena jed, primerna za kosila in večerje. Omaka za testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 6-7 žlic olja– 400 g testenin– 3-4 piščančji zrezki– 2 veliki čebuli– 2 srednje veliki zeleni papriki– 3-4 stroki česna– 2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata– 2 čajni…

Preberi več

Testenine s pelati in piščancem

Testenine s pelati in piščancem Piščanec v marinadi. Pripravljena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500g testenin– 500g pelatov ( paradižnikov pire )– 3 piščančji zrerzki– 3-4 stroki česna– 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka -1-2 žlici moke– ščepec bazilike, soli, popra, sladkorja– 2 polni čajni žlički paprike…

Preberi več

Testenine s pršutom in kislo smetano

Testenine s pršutom so enostavno pripravljena in odlična jed. Veliko zabave pri kuhanju. Praženje pršuta. Končana omaka, pripravljena na testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minutZa 4 osebe. SESTAVINE: – 3-4 žlice sončničnega olja– 150 g narezanega pršuta– 70 g ribanega sira ( najboljši je kupljeni naribani sir, ker je v njem več različnih vrst sira)–…

Preberi več