Anina kuhinja

Njoki v omaki z gorgonzolo

Sir, smetana, poper, sol in česen v prahu v ponvi.

 

Kuhani njoki.

 

Omaka s stopljenim gorgonzola sirom.

 

Zmešana moka in mleko.

 

Dodajanje parmezana.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 2 minuti
ČAS KUHANJA: 15 minut

Za 3 osebe.

SESTAVINE:

– 500 g njokov
– 4-5 dag gorgonzole ( odvisno od željenega okusa po gorgonozoli )
– 250-300 g smetane za kuhanje
– 1 pest naribanega parmezana
– ščepec soli, popra
– 1/3 čajne žličke česna v prahu
– svež narezan žajbelj ( tudi suh je vredu, če svežega nimate )

Po želji – slab dcl mleka + 2 zravnani čajni žlički moke ( za zgostitev )

OPIS PRIPRAVE:

V srednje veliki posodi zavremo soljeno vodo. Med čakanjem da voda zavre v ponev narežemo na manjše koščke gorgonozolo in ji dodamo smetano, ter ploščo segrejemo na srednjo temperaturo (6/9), ter zmes med segrevanjem mešamo. dodamo še česen v prahu, poper. Ko se gorgonzola stopi, dodamo nariban parmezan in  omako poskusimo, ter dodamo sol po potrebi. Ko voda zavre dodamo njoke, in ko le-ti priplavajo na površino so kuhani, in ji odcedimo.
V kozarcu dobro zmešamo mleko in moko,seveda če si želimo bolj gosto zmes, kar je popolnoma odvisno od posameznika. Če vam je gostota brez mleka z moko všeč, ta del izpustite.  Če pa želite bolj gosto omako to zmes ob rednem mešanju vmešajte v omako in le to zavrite. Med  tem konstantno mešajte. Tako je omaka končana, dodamo ji še njoke in vse skupaj dobro premešamo.
Končno postrežene njoke potresemo z žajbljem, ki ga v primeru da vam ni ravno najljubši tudi lahko izpustite.

Dober tek!