Anina kuhinja

Rezanci v omaki Alfredo

Kuhanje rezancev.
Ribanje čebule – priporočam v zrnu.
Začinjeno meso.
Praženje mesa na maslu.
Odstranjeno meso levo, na sredini pripravljanje omake, desno kuhanje testenin.
Narezani pečeni masleni piščanec.
Dodajanje piščanca v omako.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut
ČAS KUHANJA: 15-20 minut

Za 3 osebe.

SESTAVINE:

– 300 g rezancev
– 300 g piščančjega mesa ( najbolje prsi )
– 2,5 žlice masla
– 300-350 g smetane za kuhanje
– 2 pesti naribanega parmezana ( priporočam parmigiano reggiano )
– 2 čajni žlički česna v prahu
– 2 čajni žlički čebule v prahu ( lahko jo naribate, če čebule v prahu nimate, tako kot sem jo jaz, vendar zelo priporočam različico v prahu )
– ščepec belega popra, soli (po okusu)

OPIS PRIPRAVE:

V srednjo veliki posodi zavremo soljeno vodo, v kateri med pripravljanjem omake skuhamo rezance (več nasvetov kako skuhati testenine najdete tukaj). Piščanjčja prsa ali fileje narežemo na približno 3-4 mm debeline. Začinimo jih s soljo, poprom, čebulo v prahu in česnom v prahu. ( toplo priporočam oboje v prahu saj bomo meso pekli v dobro segretem maslu, kjer bi se sveža čebula in česen znala preveč zapeči). V ponvi segrejemo maslo na največji temperaturi. Ko je maslo segreto dodamo začinjeno meso. Meso dobro popečemo na obeh straneh in ga nato odstranimo iz ponve na krožnik. V ponev, kjer nam je ostalo dobro začinjeno maslo s sokom od mesa prilijemo smetano za kuhanje. ( originalna alfredo omaka ne vsebuje tega masla v omaki, saj naj bi bila popolnoma bele barve, ampak je s tem maslom, ki vsebuje vse te čudovite okuse od peke mesa, okus toliko bolj poln in močno priporočam takšen postopek) Torej v maslo zlijem smetano in ji dodamo parmezan, po okusu še malo soli in popra in jo zavremo. Zavreti omaki dodamo meso, ki smo ga pred tem narezali na koščke. Končno dodamo še kuhane rezance in vse skupaj dobro premešamo in postrežemo. Njam! Verjamite okus je res vreden kalorij!!!

Dober tek!