Anina kuhinja

Ocvrti njoki z rožnato pomako

Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki.

 

Cvretje njokov.

 

Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži.

 

Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE: 

– 500 g njokov
– sol
– olje

– 1 zvrhana žlica kečapa
– 1 zravnana žlica lahke majoneze

OPIS PRIPRAVE:

Olje segrejemo. Med čakanjem posodo obložimo s papirnatimi brisačkami. V segreto olje stresemo njoke in jih cvremo približno 15 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavo zapečeni.
Med cvretjem v posodico zmešamo kečapa in majoneze. Ocvrte njoke stresemo v posodo z brisačkami, jih posolimo in pretresemo, da se sol razporedi čez njoke. Tako pripravljene njoke lahko postrežemo kot prilogo k raznim mesnim jedem ali solatam, lahko pa jih skupaj z omako postrežemo tudi kot samostojno jed oziroma prigrizek.

Dober tek!