Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki. |
Cvretje njokov. |
Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži. |
Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut
Za 4 osebe.
– 500 g njokov
– sol
– olje
– 1 zvrhana žlica kečapa
– 1 zravnana žlica lahke majoneze
Olje segrejemo. Med čakanjem posodo obložimo s papirnatimi brisačkami. V segreto olje stresemo njoke in jih cvremo približno 15 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavo zapečeni.
Med cvretjem v posodico zmešamo kečapa in majoneze. Ocvrte njoke stresemo v posodo z brisačkami, jih posolimo in pretresemo, da se sol razporedi čez njoke. Tako pripravljene njoke lahko postrežemo kot prilogo k raznim mesnim jedem ali solatam, lahko pa jih skupaj z omako postrežemo tudi kot samostojno jed oziroma prigrizek.