Anina kuhinja

Testenine v smetanovi omaki s korenjem in piščancem

Pripravljene sestavine.

 

Kuhanje testenin.

 

Praženje sestavin.

 

Dodana smetana za kuhanje.

 

Dodano mleko z moko.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS KUHANJA: 15 minut

Za 2 osebe.

SESTAVINE:

– 2 manjša kosa piščančjega mesa (približno 150 g )
– 200 g testenin – priporočam špagete
– 2 korenja
– 1 srednje velika čebula
– 3 stroki česna
– 100 ml smetane za kuhanje
– ščepec peteršilja, bazilike, soli in popra, paprike v prahu
– 0,5 dcl jušne osnove ( ali 0,5 dcl vode + polovica goveje kocke )
– 1 čajna žlička moke
– slab dcl mleka
– mala pest naribane mocarele

OPIS PRIPRAVE:
    Začnemo z rezanjem česna na čimbolj drobne koščke, nadaljujemo z rezanjem čebule na čimbolj drobne koščke. Nato očistimo korenje, mu odstranimo del, kjer je bil odtrgan in ga naribamo. Meso prav tako narežemo na kocke velikosti 1 centimetra. 
   V ponev dodamo 4 žlice olivnega olja in ga malo segrejemo ter nato dodamo čebulo. Čebulo popražimo da postane zlato rjave barve, nato ji dodamo korenje in česen. Vse skupaj pražimo dokler se korenje lepo ne spusti. Dodamo piščančje meso in vse skupaj še kakšnih slabih 5 minut pražimo. Nato dodamo papriko v prahu, peteršilj, baziliko, sol, poper in jušno osnovo. Vse skupaj pokuhamo in ko tekočina izhlapi, zmanjšamo vročino na najmanjšo in dodamo smetano za kuhanje. 
   V kozarcu zmešamo moko in mleko in vse skupaj počasi vmešamo v omako. Ob rednem mešanju omako zavremo da se zgosti in jo odstavimo. Dodamo naribano mocarelo in premešamo.
   Na koncu v omako dodamo skuhane testenine ( nasvete za kuhanje testenine najdete tukaj ), ter vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.
DOBER TEK!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.