Mleto maso, ki smo ga začinili. |
Narezani sveži ali odmrznjeni paradižniki v ponvi. |
Pokuhani paradižniki z dodanim narezanim česnom. |
Dodano vino v omako. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 1 osebo.
SESTAVINE:
– 100 g mletega mesa
-80-90 g špagetov
– 1 svež paradižnik (v mojem primeru zmrznjen in nato odmrznjen narezan paradižnik)
– 2 stroka česna
– ščepec soli in popra in bazilike
– 1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
– 4 žlice rdečega vina
– 6 žlic vode
– 1 čajna žlička moke
OPIS PRIPRAVE:
Testenine skuhamo. V ponev dodamo kakšno žličko olja in narezan paradižnik. Paradižniku dodamo na drobne koščke narezan česen. Ko polovica vode od paradižnika izhlapi dodamo meso, ter ga pečemo dokler večina vode ne izhlapi. Omaki dodamo začimbe in malce paradižnikove mezge, ter jo zalijemo z vinom. Vse skupaj kuhamo na manjši temperaturi dokler večina vina ne izhlapi. Nato vmešamo zmešano vodo z moko, da omako zgostimo. Omako zavremo in ji primešamo testenine.
Dober tek!
Pozdravljena, jaz namesto z moko zgostim s krušnimi drobtinami. Hvala za odlične recepte!
Odlična ideja. Definitivno jo porabim tudi jaz. Hvala tebi! 😉
Prelepe prazniek ti želim,
Ana