Anina kuhinja

Gratinirane testenine s koruzo

Večina sestavin na delovni površini. V posodi se topi maslo.   Praženje moke na maslu.   Narejena omaka.   Omaka, koruza, skuhane testenine in sir na delovni površini.   Sesatavine v pomaščenem pekaču.   Premešane testenine z omako in koruzo, ter potresene s sirom.   Gratinirane testenine.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za…

Preberi več

Sojini špageti v barvni omaki s papriko in koruzo

Narezana paprika in pelati na delovni površini. Praženje čebule v ponvi. Popražena paprika in čebula. Narejena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 200-300 g sojinih špagetov – 1 srednje velika vijolična čebula– polovica manjše rdeče paprike– polovica manjše zelene paprike– polovica manjše oranžne paprike– 200 ml paradižnikovih pelatov– 100 g…

Preberi več

Špageti v smetanovi čebulni omaki s pršutom

Narezana čebula in pršut. Popečena čebula in pršut. Dodajanje origana omaki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400-500 g špagetov– 100- 120 g pršuta– 1 srednje velika čebula– pest parmezana – 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 polna žlica moke– ščepec soli, popra, origana in manjši ščepec sladkorja…

Preberi več

Hladna solata iz testenin s koruzo, grahom in papriko

Grah, koruza in narezana rdeča paprika. Dodajanje soli, kisa, majoneze in popra. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 400 g testenin- polžkov– 300 g graha iz konzerve– 300 g koruze iz konzerve– 1 rdeča paprika ( če jo imate radi lahko uporabite dve)– ščepec soli, popra– 4 polne žlice majoneze– 3…

Preberi več

Špageti v paradižnikovi omaki z mesnimi kroglicami / čuftami

Sestavine za mesne kroglice na delovni površini. ( jaz sem delala maso za mesne kroglice še za naslednji dan zato slika prikazuje še enkrat več sestavin )   Sestavine na krožniku. V ozadju stepeno jajce.   Velika mesna kepa.   Peka mesnih kroglic.   Praženje čebule za paradižnikovo omako.   Popražena čebula in pelati pred…

Preberi več

Testenine v omaki z bučkami in zeleno papriko

Bistvene sestavine na delovni površini. Priprava cukini bučke. Dodajanje vode z govejo kocko popraženi bučki, čebuli in papriki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1,5 srednje velike cukini bučke– 0,5 zelene paprike– 1 srednje velika navadna čebula– 0,5 vijolične čebule ( lahko tudi cela če je manjša )– 300-400 g testenin–…

Preberi več

Testenine v omaki s kuhanim govejim mesom in čebulo

Narezano kuhano goveje meso. Praženje mesa, čebule, paradižnikovega koncentrata,.. Dodajanje jušne osnove. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4-5 oseb. SESTAVINE: – približno 200 g kuhanega govejega mesa iz juhe ( lahko tudi malo več )– 100 ml smetane za kuhanje– 3 velike čebule– 500-600 g testenin– 3 polne čajne žličke paradižnikovega koncentrata– 2 dcl…

Preberi več

Testenine z ricotto/rikoto in curryjem

Sestavine na delovni površini. ( desno meso v marinadi ) Pokuhavanje jušne osnove, dodane popraženemu mesu. Dodajanje smetane in currya. Dodajanje ricotte smetanovi omaki s curryem. Dodana polovica zmešane moke z mlekom. V kozarcu še preostalo mleko z moko. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g testenin– 100 ml smetane za…

Preberi več

Gratinirane testenine z grahom

Pripravljene sestavine. Nepečene sestavine potresene s sirom v  pripravi za peko. Pečene gratinirane testenine v pekaču. Gratirane testenine z grahom. Priloga zeljnata solata z motovilcem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura ( skupaj s peko ) Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1 pločevinka graha– 300-400 g testenin ( najboljši so polžki)– 3 jajca– 200 ml smetane–…

Preberi več

Ravioli v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko

Sestavine: narezana bazilika, česen, paradižnikov pire. Omaka med pokuhavanjem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 500-600 g raviolov– 500 g paradižnikov ali pelatov iz konzerve– 4-5 strokov česna– 1 pest bazilike– ščepec sladkorja, popra, soli– malce olivnega olja OPIS PRIPRAVE:    Raviole skuhate v soljeni vodi – recept za domače raviole…

Preberi več