Anina kuhinja

Testenine z mletim mesom in rumeno papriko

Narezana paprika in čebula.

 

Popečena paprika in čebula.

 

Popečeno meso z dodatkom vina.

 

Zgostitev.

 

Končna omaka.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 1 osebo.
SESTAVINE:

-100 g mletega mesa
– 80-90 g špaget
– polovica manjše čebule
– tretjina rumene paprike
– polovica dcl belega vina
– ščepec soli in popra
– 6-7 žlic vode
– 1 zravnana čajna žlička moke

OPIS PRIPRAVE:

Testenine skuhamo. Papriko in čebulo narežemo na manjše koščke. Najprej na ponvi popražimo čebulo da malce zarumeni, nato pa popečemo še papriko. Popečeni papriki in čebuli dodamo meso in ga pečemo dokler vsa njegova voda ne izhlapi. Nato prilijemo vino in vse skupaj na manjši temperaturi kuhamo, dokler večina vode ne izhlapi. V kozarcu dobro zmešamo vodo in moko, ter ju vmešamo v omako. Omako zavremo, da se lepo zgosti in jo po potrebi še dosolimo in popopramo.
V omako primešamo skuhane testenine.

Dober tek!